Quantcast

Šaltinis: Prancūzija uždraudė „TikTok“ naudoti valstybės tarnautojų darbo telefonuose

Prancūzija penktadienį uždraudė viešojo sektoriaus darbuotojams į tarnybinius telefonus siųstis „pramogines programėles“, pranešė Viešųjų paslaugų ministerija, o ministerijos šaltinis pridūrė, kad tarp jų bus ir kinams priklausanti „TikTok“.

Po itin populiarios dalijimosi vaizdo įrašais programėlės „TikTok“ draudimų kitose Europos šalyse „vyriausybė nusprendė nuo šiol uždrausti parsisiųsti ir diegti pramogines programėles valstybės tarnautojams skirtuose tarnybiniuose telefonuose“, teigė ministerija.

„Pramoginėms programėlėms neužtikrinamas pakankamas kibernetinio saugumo ir duomenų apsaugos lygis, kad jas būtų galima diegti administracinėje įrangoje“, – teigiama pranešime.

Šaltinis ministerijoje teigė, kad draudimas apims „žaidimų programėles, tokias kaip „Candy Crush“, srautinio transliavimo paslaugų programėles, tokias kaip „Netflix“, ir pramogines programėles, tokias kaip „TikTok“.

Tačiau Europos Komisija, taip pat Nyderlandų, Britanijos, Jungtinių Valstijų, Kanados ir Naujosios Zelandijos vyriausybės nurodė pareigūnams, kad jie negali naudotis „TikTok“ darbo įrenginiuose, nes baiminasi ryšių su komunistine Pekino vyriausybe.

Grupė tvirtino, kad Kinijos vyriausybė nekontroliuoja jos duomenų ir neturi prieigos prie jų.

Visgi lapkritį įmonė pripažino, kad kai kurie darbuotojai Kinijoje gali pasiekti Europos naudotojų duomenis, o gruodį pareiškė, kad darbuotojai naudojo šiuos duomenis žurnalistams sekti.

Pekinas penktadienį pareiškė, kad neprašo bendrovių perduoti užsienyje surinktų duomenų.

Kinija „niekada nereikalavo ir nereikalaus, kad įmonės ar asmenys rinktų ar pateiktų duomenis, esančius užsienio šalyje, taip pažeidžiant vietos įstatymus“, sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė spaudai Mao Ning.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ir kodel

ir kodel portretas
konservuotoj sudasklaidoj nei straipsniuko apie masinius protestus del pensijinio amziaus didinimo nuo 63 iki 65 metu prancuzijoj? vergam zinot negalima? cenzura?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių