Quantcast

Šaltiniai: JAV ambasadorius Rusijoje sugrįžta į Vašingtoną konsultacijų

JAV ambasadorius Rusijoje Johnas Sullivanas (Džonas Salivanas) ketvirtadienį išvyks į Vašingtoną konsultacijų, naujienų agentūrai „Interfax“ pranešė informuoti šaltiniai.

Pasak vieno iš šaltinių, manoma, kad ambasadorius išvyksta trumpa. Tuo metu kitas šaltinis sakė, kad J. Sullivano sugrįžimas „didžia dalimi priklausys nuo to, ar pavyks išvengto tolesnės įtampos eskalacijos“ Maskvos ir Vašingtono santykiuose.  

Oficialaus šios informacijos patvirtinimo „Interfax“ kol kas nepavyko gauti.

Antradienį JAV ambasada Maskvoje informavo, kad J. Sullivanas šią savaitę sugrįš į Vašingtoną konsultacijų su prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) administracijos aukšto rango pareigūnais apie JAV ir Rusijos dvišalių santykių būklę.     

Anksčiau buvo skelbta, kad Maskva „rekomendavo“ ambasadoriui laikinai išvykti, tarp Rusijos ir JAV smarkiai paaštrėjus įtampai dėl virtinės klausimų, įskaitant numanomą kišimąsi į JAV rinkimus, Rusijos pajėgų telkimą prie Ukrainos sienų ir prastėjančią prezidento Vladimiro Putino kalinamo kritiko Aleksejaus Navalno sveikatą.

Kovo mėnesį Maskva atšaukė konsultacijoms savo ambasadorių Vašingtone. Praėjusią savaitę abi buvusios Šaltojo karo priešininkės paskelbė virtinę abipusių sankcijų ir išvarė viena kitos diplomatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių