Quantcast

Sakartvelo teismas opozicijos lyderiui skyrė trejų metų įkalinimo bausmę

Sakartvelo Aukščiausiasis Teismas pirmadienį vienam iš opozicijos lyderių už grobstymą skyrė trejų metų ir dviejų mėnesių įkalinimo bausmę, kurią pats atsakovas vadina neteisinga ir politiškai motyvuota.

Aukščiausiojo Teismo sprendimas dėl 44 metų Gigio Ugulavos, partijos „Europietiškasis Sakartvelas“ lyderio, buvo paskelbtas uždarame posėdyje.

G. Ugulava žurnalistams sakė, kad nuosprendis jam yra valdančiosios partijos „Sakartvelo svajonė“ lyderio Bidzinos Ivanišvilio „asmeninis sprendimas“. Oligarchas B. Ivanišvilis daugelio yra laikomas de facto šalies vadovu.

G. Ugulavos, kuris ilgą laiką buvo sostinės Tbilisio meras, nuteisimas tikriausiai dar labiau padidins politinę įtampą prieš spalį planuojamus parlamento rinkimus.

G. Ugulavai ir jo advokatui nebuvo leista dalyvauti teismo posėdyje, kurio metu teisėjai paskelbė apkaltinamąjį nuosprendį.

„Europietiškojo Sakartvelo“ lyderis su žurnalistais kalbėjo laukdamas teismo pareigūnų kitos opozicinės partijos būstinėje.

Jo palaikyti ten buvo susirinkę beveik visi svarbiausi opozicijos politikai.

Opozicinės Leiboristų partijos lyderis Šalva Natelašvilis sakė, kad opozicija drauge sutarė visoje šalyje pradėti „pilietinio nepaklusnumo kampaniją ir masinius protesto mitingus“.

Nuo praėjusios vasaros Sakartvele vyksta masiniai protestai prieš valdančiąją partiją, netesinčią pažadų dėl rinkimų sistemos reformos.

Vyriausybė į opozicijos protestus reaguoja smurtinėmis policijos priemonėmis.

Valdančiosios partijos populiarumas mažėja, o JAV ir Europos Sąjunga ją vis labiau kritikuoja dėl policijos smurto prieš taikius protestuotojus ir numanomos demokratijos erozijos.

Kritikai kaltina B. Ivanišvilį persekiojant politinius oponentus, tildant valdžios atžvilgiu kritišką žiniasklaidą ir kuriant korumpuotą politinę sistemą, pagal kurią vyriausybės sprendimus lemia jo privatūs interesai.

Beveik visi Sakartvelo opozicijos lyderiai ir nepriklausomos žiniasklaidos savininkai atlieka laisvės atėmimo bausmes arba yra patraukti baudžiamojon atsakomybėn.

„Kai kurie (politikai) kali daug metų, o dar daug jų turės atlikti tokias ilgas bausmes“, – lapkritį per televiziją sakė B. Ivanišvilis.

Nuo 2014-ųjų G. Ugulava trejus metus sėdėjo kalėjime už ekonominius nusikaltimus. Tuos kaltinimus jis taip pat vadino neteisingais ir politiškai motyvuotais.

Nuo 2005 iki 2013 metų dirbdamas Tbilisio mero poste šis charizmatiškas politikas vadovavo gyvenimo standartus sostinėje labai pagerinusiems dideliems infrastruktūros projektams ir socialinėms reformoms.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių