Quantcast

Sakartvelo eksprezidentas M. Saakašvilis nusprendė tęsti bado streiką

Buvęs Sakartvelo prezidentas Michailas Saakšvilis tęsia kalėjime paskelbtą bado streiką, tačiau sako neprieštarausiantis medikamentiniam gydymui.

Eksprezidento advokato išplatintame pareiškime rašoma, kad M. Saakašvilis atsisako maisto. 

„Paskelbiau bado streiką reikalaudamas liautis naudoti teisingumą įgyvendinančias institucijas politiniam persekiojimui Sakartvele ir grįžti prie normalaus demokratinio proceso“, – rašo M. Saakšvilis išplatintame pareiškime. 

„Kol esu kalinamas, nevalgysiu jokio maisto ir esu pasirengęs mirti. Tuo pat metu noriu iki galo išlaikyti sveiką nuovoką ir darbingumą, todėl esu pasirengęs sutikti su gydymu medikamentais“, – nurodoma pareiškime.   

Advokatas Dmitrijus Sadzaglišvilis pranešė, kad buvusio valstybės vadovo sveikatos būklė šiuo metu stabili, kokių nors nerimą keliančių simptomų nepasireiškia.

Išvakarėse gydytojų konsiliumas rekomendavo hospitalizuoti M. Saakšvilį, jau 20 dienų tęsiantį bado streiką Rustavio miesto kalėjime. 

M. Saakašvilis, Vieningojo nacionalinio judėjimo (VNJ) įkūrėjas, 2004–2013 metais dirbęs prezidento poste, slapta sugrįžo į Sakartvelą prieš spalio 2-ąją vykusius vietos valdžios rinkimus, bet netrukus buvo suimtas ir įkalintas.

53 metų eksprezidentas 2018-aisiais Sakartvele buvo už akių nuteistas kalėti šešerius metus dėl įgaliojimų viršijimo. Jis tuos kaltinimus atmeta ir vadina juos politiškai motyvuotais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nenugaiš tikrai, pamatysit. Čia tik politinis spektaklis ir proga pasikūdinti, nieko daugiau. Ne pirmas ir napskutinis.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių