Quantcast

S. Lavrovas: Rusija atsakys į nedraugiškus ES žingsnius

Maskva yra atvira lygiateisiškai sąveikai su Europos Sąjunga, bet atsakys į bet kokius nedraugiškus Briuselio žingsnius, pirmadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Žinome, kad Europoje yra daugybė žmonių, suprantančių, kad konfrontacinis kursas mūsų šalies atžvilgiu yra bevaisis. Tikimės, kad galiausiai viršų paims sveikas protas ir kad galėsime pradėti kurti naują subalansuotą santykių modelį, pagrįstą tarptautinės teisės principais“, – sakė S. Lavrovas per konferenciją, skirtą Rusijos ir ES santykiams aptarti.

Ministras pabrėžė, jog „Rusija visuomet yra atvira tokiai lygiateisei ir sąžiningai sąveikai“.

„Tai nereiškia, kad nesureaguosime į naujus nedraugiškus žingsnius, bandymus kalbėti iš jėgos pozicijos, kišimąsi į vidaus reikalus“, – pažymėjo URM vadovas.

Pasak jo, „tokie žingsniai rengiami, apie tai jau atvirai kalbama“.

„Tačiau atsakas būtinas bus“, – perspėjo S. Lavrovas.

Savo kalboje rusų diplomatijos vadovas taip pat išreiškė apgailestavimą, kad „dėl amerikiečių [gynybos] skėčio europiečiai prarado nepriklausomybę ir paprastą realybės pojūtį, taip pat gebėjimą tinkamai įvertinti naujus iššūkius ir optimalius būdus į juos reaguoti jų pačių ir visos Europos pagrindinių interesų požiūriu“.


Šiame straipsnyje: Sergejus LavrovasRusijaES

NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Juk Lukošenka ne Rusija.Ko putojatės ir lendat visur kur nereikia Lavrovai.Žiųrėkite savo žmonių .Juk jie reikalauja piketais teisingumo ir žmogiskumo,o ne turtus ir pilis krauti tik sau.O tie parsidavėliai matosi iš kmomentarų.

Anonimas

Anonimas portretas
Rus.i.skas prietranka, ka jus ten atsakysit. Minksta.b.y.b.i.s tu ir tavo putinas. Pavapsejai ir mars i buda. Cha cha cha .... taip atsakinejat kad tuoj uz Uralo atsidursit, pri.d.u.r.kai.

Hmm..

Hmm.. portretas
O kas Rusijai belieka? Kiek galima leisti sau sikt ant galvos ir viska nuleist lyg niekur nieko? Visi agresoriai tarptautiniai plėšikai ir niekšai jau iki to išnaglėjo kad dėtis nėra kur. Tai ir gaus. O jei daugiau mešką erzins tai mažai nepasirodys. Daugelis lietuvių yra gyvenę po šios tautos skėčiu ir dar neužmiršo kas būna jeigu su jais perlenki lazdą
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių