Quantcast

S. Lavrovas: JAV, stiprindamos savo karines pajėgas Artimuosiuose Rytuose, kelia eskalacijos pavojų

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas pirmadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos, stiprindamos savo karines pajėgas Artimuosiuose Rytuose, rizikuoja eskaluoti Izraelio ir „Hamas“ karą.

Per susitikimą Teherane S. Lavrovas, kalbėdamas apie JAV karinių laivų dislokavimą regione, sakė, kad „kuo daugiau valstybė imasi tokių aktyvių priemonių, tuo didesnė konflikto eskalavimo rizika ir pavojus“.

Jis taip pat sakė, kad Jungtinės Valstijos jau dabar yra viena iš labiausiai įsikišusių šalių po spalio 7-osios „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį ir vėlesnių Izraelio pajėgų atsakomųjų veiksmų Gazos Ruože.

Tačiau S. Lavrovas pripažino, kad Vašingtonas ir Europos Sąjunga turi dėti pastangas, kad naujausios kovos būtų išspręstos diplomatinėmis priemonėmis.

„Turime veikti remdamiesi bendru regiono šalių, Europos Sąjungos ir, tikėtina, Jungtinių Valstijų potencialu, be kurio sunku išsiversti“, – sakė jis.

S. Lavrovas atvyko į Teheraną dalyvauti derybose dėl konflikto tarp Armėnijos ir Azerbaidžano su kolegomis iš šio regiono.

Rugsėjo 19 dieną Azerbaidžanas pradėjo žaibišką puolimą prieš armėnų separatistų pajėgas. Po mažiau nei parą trukusių kovų separatistų valdžia sutiko sudėti ginklus ir vėl prisijungti prie Azerbaidžano.

Jis sakė, kad susitikimo dalyviai taip pat aptarė Izraelio ir palestiniečių konfliktą, dėl kurio jie laikosi „labai panašių pozicijų“.

„Rusija nepripažįsta jokių terorizmo apraiškų, jokių smurto apraiškų, pažeidžiančių tarptautinę humanitarinę teisę, įskaitant beatodairišką jėgos naudojimą“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Įdomiausia tai...

Įdomiausia tai... portretas
Kad Amerika panaudojo atominį ginklą prieš Japoniją NE GINIMOSI TIKSLAIS, o PUOLAMAISIAIS...Kas šiandien yra garantuotas, kad jie to nepadarys ir dar kartą. Visa laimė, kad šiandien jie kaip velnio bijo tokio pačio atsako.

JAV TERORISTAI

JAV TERORISTAI portretas
Savo karines bazes įkūrė visuose žemynuose nes jiems iš visur vaidenasi "grėsmė Amerikos saugumui". O Amerikos karinės bazės kitų valstybių pašonėje "ne grėsmė" tų, kurie jau yra panaudoję atominį ginklą prieš žmoniją.

nejaugi

nejaugi  portretas
dar yra nevėkšlų kurie nesupranta, kad visa izraelio valstybė sutverta tik tam - kad jav išlaikytų savo bazes ir įtaką netoli persijos įlankos. juk ten tiek išteklių, tik suknisti arabai vis trukdo ir neišmiršta...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių