Quantcast

S. Lavrovas grasina nutraukti santykius su ES: jei nori taikos, reikia ruoštis karui

Rusija grasina nutraukti santykius su Europos Sąjunga (ES), jei Briuselis paskelbs šaliai naujas sankcijas, praneša agentūra „Reuters“.

Jo šalis tam nusiteikusi, sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas interviu, kurio ištraukos penktadienį paskelbtos jo ministerijos interneto svetainėje. „Mes nenorime izoliuotis nuo pasaulio gyvenimo, tačiau turime būti tam pasirengę. Jei nori taikos, reikia ruoštis karui“, – kalbėjo S. Lavrovas.

Jei nori taikos, reikia ruoštis karui.

Rusijos ir ES santykiai pastaruoju metu pastebimai atšalo dėl opozicijos politiko Aleksejaus Navalno įkalinimo.

Trys ES diplomatai agentūrai „Reuters“ sakė, kad Briuselis svarsto įšaldyti Rusijos prezidento Vladimiro Putino sąjungininkų sąskaitas ir paskelbti kelionių draudimą. Pastaruoju metu Prancūzija ir Vokietija davė suprasti, kad parems sankcijas. Šaltinių duomenimis, sankcijos gali būti paskelbtos dar šį mėnesį.

Rusijos ir ES konflikte dėl A. Navalno tonas pastaruoju metu smarkiai paaštrėjo. Rusija prieš savaitę išsiuntė ES diplomatus – kaip tik tuo metu, kai Maskvoje lankėsi ES užsienio politikos įgaliotinis Josepas Borrellis.

Vokietija „keistais“ vadina S. Lavrovo teiginius

Vokietijos vyriausybė sako esanti nustebinta Rusijos užsienio reikalų ministro S. Lavrovo teiginių, kad Maskva svarsto nutraukti santykius su ES, jei šaliai bus paskelbtos naujos sankcijos, praneša agentūra „Reuters“.

„Šie teiginiai tikrai keisti ir nesuprantami“, - penktadienį Berlyne sakė Užsienio reikalų ministerijos atstovė. Vyriausybės atstovas Steffenas Seibertas pridūrė: „Galiu tai tik patvirtinti“.

Užsienio reikalų ministerijos atstovė atkreipė dėmesį į tai, kad Vokietijos diplomatijos vadovas Heiko Maasas yra pareiškęs, kad neatmeta naujų sankcijų galimybės, tačiau kartu pabrėžė interesą kalbėtis su Rusija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas

Tomas portretas
Daunai jus visiski komentatoriai ...

Py arui Anonimui-2

Py arui Anonimui-2 portretas
Kiek matau tai tu esi visiškas kremliaus degradas-pašlemėkas,varyk į tą rusyną ir laižyk putleriui subinę.

Girinis

Girinis portretas
Oi prajuokino nesiprauses pajuodelis, negaliu... Pagrasino vyza Vakaru civilizacijai... Cha cha cha.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių