Quantcast

S. Cichanouskaja ragina dalyvauti protestuose dėl A. Lukašenkos inauguracijos

  • Teksto dydis:

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja penktadienį paragino protestuotojus atnaujinti masines demonstracijas prieš slaptą Aliaksandro Lukašenkos inauguraciją.

„Reiškiu paramą kiekvienam, kuris šį sekmadienį išeis į savo miesto gatves“, – teigiama S. Cichanouskajos pranešime, kuris buvo paskelbtas „Telegram“ socialiniame tinkle.

„Kartu mes galime pasiekti savo tikslą – surengti naujus, sąžiningus rinkimus, o po jų – oficialią, teisėtą inauguraciją“, – teigė S. Cichanouskaja, 38-erių buvusi anglų kalbos mokytoja, kandidatuoti į prezidento postą nusprendusi po savo vyro, kuris siekė dalyvauti rinkimuose, suėmimo.

ES šią savaitę paskelbė pranešimą, kuriuo teigė, kad Baltarusijoje įvykę rinkimai nebuvo nei laisvi, nei sąžiningi. Po slaptos inauguracijos ES nepripažino A. Lukašenkos kaip teisėto šalies prezidento.

Vos tik paskelbus pirmuosius rinkimų rugpjūčio 9 d. rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.

Penktadienį Lietuva, Latvija ir Estija išplėtė Baltarusijos pareigūnų, kuriems už žmogaus teisių pažeidimus įvedamos sankcijos, sąrašą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Augis

Augis portretas
Tą boba nagla kaip efreitorius, sėdi ant mūsų sprando vadovaujama mūsų sienelių, politinė manekenė, tuščia galvele, nes mokytojai neka protigesni.

Anonimas

Anonimas portretas
Oj teks čiulpt..... ir ne tik novičiuokui.

Galina iš baltarusijos

Galina iš baltarusijos  portretas
Kad jin jau neturi namu NIEKAM TOKIOS IŠGAMOS NEREIKALINGOS ŽMONĖS NORI RAMYBĖS ten ta saujalė kuri ja palaiko tai ne baltarusija o tie kas žino jos bandita vyreli žino dėl ko jin sukėlė neramumus MILEK TU TA SAVO VYRA BET PRIE KO PRASTI ŽMONES mes dirbam auginam vaikus o tokios kaip jin ir jos vyras tik ir žiuri kaip prisivogti prisiplėšti
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių