Quantcast

S. Cichanouskaja neplanuoja dalyvauti naujuose Baltarusijos prezidento rinkimuose

Buvusi Baltarusijos opozicijos kandidatė į prezidentus Sviatlana Cichanouskaja pareiškė neplanuojanti kelti savo kandidatūros, jei bus surengti nauji rinkimai.

„Aš pati neplanuoju (kandidatuoti į prezidentus)“, – interviu televizijos kanalui „Belsat“ sakė ji.

Šiuo metu Lietuvoje esanti S. Cichanouskaja dar kartą pabrėžė, kad užsienio valstybės neturėtų kištis sprendžiant krizę Baltarusijoje.

„Šis klausimas turėtų būti išspręstas šalies viduje be išorės kišimosi“, – pažymėjo buvusi opozicijos kandidatė.

„Būtent todėl buvo sukurta Koordinacinė taryba, kurią siūlome kaip tarpininkę derybose su valdžia siekiant nutraukti krizę ir surengti taikias derybas, kad galėtume kartu organizuoti naujus sąžiningus ir skaidrius rinkimus. Viskas turi būti nuspręsta šalies viduje“, – sakė ji.

Baltarusiją jau beveik dvi savaites krečia masiniai protestai dėl suklastotais laikomų rinkimų, kurių nugalėtoju buvo paskalbtas nuo 1994 metų šaliai vadovaujantis autoritarinis lyderis A. Lukašenka. Rinkimų komisija paskelbė, kad A. Lukašenka surinko 80,1 proc., o jo pagrindinė varžovė S. Cichanouskaja – 10,12 proc. balsų.

Teisėsaugai brutaliai malšinant opozicijos šalininkų protestus buvo sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių. Neramumai Baltarusijoje pareikalavo mažiausiai trijų demonstracijų dalyvių gyvybių, šimtai buvo sužeisti.

Nuo rugpjūčio 13 dienos daugelyje Baltarusijos įmonių prasidėjo protestai ir streikai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ją Eurosojuzas jau nurašė .Makronas, Merkel atsisakė remti.Europos senbuviai nenori antros Ukrainos.Baltarusijos likimą spręs putlius .

reikia

reikia portretas
kad veryga guldytu ja i palata poilsiui nes kvaisa jau tiek prisipliurpe kad kelio atgalios nera o kas vaikus priziures gal jau berneverner prichvatizavo kas zino?...

Ne politikas

Ne politikas portretas
Kas čia per revoliucija jeigu negryš kandidatuoti, tai tegul darbinasi į baltarusių kalbos mokytojas arba vertėjas nors nepaveš. Kas ją išlaiko ir kas išlaikys. Juk viskas kainuoja. Keista būtų jeigu taptų pabėgele.
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių