Quantcast

S. Cichanouskaja: baltarusių tautos tikslas vienas – nauji rinkimai

Antradienį Berlyne įvyko Vokietijos kanclerės Angelos Merkel susitikimas su Baltarusijos opozicijos lydere Sviatlana Cichanouskaja, kuris truko 45 minutes.

Tai pranešė portalas „Naviny.by“, remdamasis S. Cichanouskajos spaudos tarnyba.

Kaip pareiškė per susitikimą S. Cichanouskaja, šiandien Baltarusijai svarbiausia, kad būtų nutrauktas smurtas ir paleisti politiniai kaliniai.

Pasak jos, jau beveik du mėnesius trunkantys protestai šalyje yra „tik Baltarusijos vidaus krizės padarinys“.

„Baltarusių tauta dabar turi vieną bendrą tikslą, aiškų ir suprantamą – tai nauji rinkimai. Svarbu, kad jie būtų surengti artimiausiu metu. Tauta 26 metus gyveno engiama šio režimo, ilgiau kęsti neįmanoma“, - pabrėžė politikė.

Ji pažymėjo, jog Baltarusijai labai svarbi moralinė demokratinių šalių parama, bet dabartinės krizės padariniams įveikti reikės ir investicinės paramos, pagalbos nepriklausomai žiniasklaidai ir pilietinėms organizacijoms.

S. Cichanouskaja padovanojo Vokietijos kanclerei baltą-raudoną-baltą skėtį ir knygą apie Baltarusiją vokiečių kalba.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimai, kurių rezultatai laikomi suklastotais. Jų laimėtoju pasiskelbė ilgametis Baltarusijos vadovas Aliaksandras Lukašenka.

Vos tik paskelbus pirmuosius balsavimo rezultatus, Minske ir kituose Baltarusijos miestuose prasidėjo masinės protesto akcijos, kurios virto susirėmimais su milicija. Buvo sulaikyti tūkstančiai žmonių, nukentėjo daug demonstrantų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

As

As portretas
Bet labai idomu kas ja finansuoja

taip

taip portretas
si kvaisele pabande su chebra venesuelos scenariju bet nepavyko o kokiu velniu komsorgas lenda i subine zydjankiams gal taip lipe /dedule per adamkevic uztat sapokelis mlrd skaiciuoja kuriuos grazins deja musu proanukai ?.......''''

Vida

Vida portretas
Kokią teisę šita ponia turi kalbėti visos Baltarusijos vardu ? Kodėl šita ponia nevažiuoja namo ir nesėda prie derybų stalo su ponu Lukašenka ? Kam aplamai reikalingas šis cirkas ir kodėl Lietuva taip uoliai remia šitą ponią ?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių