Quantcast

Rygos meras nubaustas už užsienio kalbų vartojimą socialiniuose tinkluose

  • Teksto dydis:

Latvijos teismo sprendimu pirmadienį įsigaliojo Rygos merui Nilui Ušakovui paskirta 140 eurų bauda už užsienio kalbų – rusų ir anglų – vartojimą skelbiant savivaldybės pranešimus socialiniuose tinkluose.

Rygos regiono teismo atstovas Raimondas Luočmelis sakė, kad trijų teisėjų komisija priėmė sprendimą atmesti N.Ušakovo, prorusiško kairiųjų „Santarvės centro“ lyderio, prašymą dėl apeliacinio proceso. Visi trys teisėjai sutiko, kad nėra teisinių argumentų apeliaciniam procesui pradėti. Sprendimas yra galutinis ir įsigaliojo iškart.

N.Ušakovas anksčiau kreipėsi į Rygos apskrities teismą, kad būtų anuliuotas žemesnės instancijos teismo sprendimas, palaikantis Valstybinės kalbos centro sprendimą skirti sostinės merui baudą už Valstybinės kalbos įstatymo pažeidimus. Žemesnės instancijos teismas nusprendė, kad municipalitetas, bendraudamas su gyventojais, net ir socialiniuose tinkluose turėtų vartoti tik valstybinę kalbą.

Tai pirmasis Latvijoje teismo sprendimas dėl savivaldybių pareigūnų bendravimo su gyventojais socialiniuose tinkluose.

Valstybinės kalbos centro direktoriaus pavaduotoja Ingrida Berzina anksčiau sakė, kad rusų kalbos vartojimas oficialiai bendraujant su Latvijos rusakalbiais yra netinkamas ne vien įstatymo požiūriu. Tokiu būdu, užuot padėjus rusakalbiams integruotis, yra sukuriamos naujos kliūtys jų kelyje į integraciją, aiškino pareigūnė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
PAGARBA 'braliukams'!!! O pas mus - NET teismai, prisiekę Konstitucija, REIKALAUJA iš kitų valdžios institucijų nesilaikyt Konstitucijos ir NET į Pagrindinį Šalies Piliečio Dokumentą kažkokius nesuvokiamus hieroglifus rašyt - KAIP paskui kitiems jį suprast, kaip paskui jie tokią 'šalį' gali gerbt?

Anonimas

Anonimas portretas
nemeluokit pedofilai,jį nubaudė,kad kalbėjo ne zirgų kalba,o rusiškai gerai žmogus moka
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių