Quantcast

„Ryanair“ prognozuoja, kad bendrovės skrydžių keleivių skaičius šiemet sumažės perpus

Pigių skrydžių oro linijų milžinė „Ryanair“ prognozuoja, kad šiais finansiniais metais bendrovės skrydžių keleivių skaičius susitrauks beveik perpus, koronaviruso pandemijai sukrėtus aviacijos sektorių.

„Ryanair“ teigimu, skrydžių keleivių skaičius šiais finansiniais metais, nuo balandžio iki kitų metų kovo 31 d., sieks 80 mln. Anksčiau prognozuota, kad su „Ryanair“ skris 154 mln. keleivių, praneša BBC.

Vis dėlto „Ryanair“ vadovas Michaelas O'Leary'is tvirtino, kad bendrovė ištvers pandemiją ir sustiprės, o Jungtinės Karalystės (JK) vyriausybės karantino planai neva yra „idiotiški“.

Tokią jo reakciją sukėlė JK vyriausybės paskelbtas reikalavimas visiems į JK atvykstantiems žmonėms laikytis privalomos 14 dienų saviizoliacijos.

„Tai idiotiška ir neįgyvendinama. JK nėra pakankamai policijos pareigūnų (saviizoliacijai užtikrinti)“, – piktinosi M. O'Leary'is.

„Ryanair“ taip pat paskelbė, kad kovo 31 d. pasibaigusiais 2019–2020 finansiniais metais įmonės pelnas siekė apie 1 mlrd. eurų, arba 13 proc. daugiau nei 2018–2019 m.

„Ryanair“ anksčiau skelbė, kad dėl koronaviruso pandemijos sukeltos krizės naikins 3 000 darbo vietų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių