Quantcast

Rusų reperis pašalino vaizdo įrašą, kuriame liaupsino Maskvos valdžią

Populiarus rusų reperis Timati antradienį pašalino iš platformos „YouTube“ itin neigiamos reakcijos sulaukusį vaizdo klipą, kuriame prieš kontroversiškus rinkimus liaupsinama Maskvos valdžia.

Mygtuką „man nepatinka“ paspaudė net 1,5 mln. tą vaizdo įrašą peržiūrėjusių vartotojų.

Kaip užkietėjęs prezidento Vladimiro Putino šalininkas garsėjantis 36 metų atlikėjas šeštadienį, šiek tiek anksčiau nei maskviečiai pradėjo balsuoti rinkimuose į miesto dūmą, prieš kuriuos kilo masiniai protestai, internete paskelbė vaizdo įrašą, pavadintą tiesiog „Maskva“.

„Neinu į mitingus, nekalbu nesąmonių“, – sakoma dainos tekste, regis, turint omeny kelias savaites Maskvoje trukusius protestus, kilusius valdžiai neleidus opozicijos kandidatams užsiregistruoti rinkimams.

Toje dainoje Rusijos sostinė vadinama turtingu miestu, kuri tapo „pasaulio standartu“ ir „nerengia gėjų paradų“.

„Suvalgysiu mėsainį už Sobianiną“, – dainuojama kūrinyje, turint omeny Maskvos merą Sergejų Sobianiną.

Nuo 2010 metų miestui vadovaujantis artimas V. Putino šalininkas yra nekenčiamas opozicijos dėl draudimų rengti demonstracijas ir susidorojimo su protestuotojais.

Timati, žurnalo „Forbes“ sudarytame turtingiausių jaunesnių nei 40 metų Rusijos piliečių sąraše užimantis septintą vietą, įrašė dainą drauge su kitu rusų reperiu Gufu.

Įrašui išprovokavus tokią neigiamą reakciją, Timati antradienį nusprendė jį pašalinti. Socialiniame tinkle „Instagram“ atlikėjas parašė, kad neketino nieko įžeisti.

„Ištrinu tą vaizdo įrašą, kad nebesitęstų ši negatyvumo banga“, – parašė jis.

„Instagram“ komentaruose daugelis rusų išjuokė Timati, vadindami jį išdaviku, esą už valdiškus pinigus skleidžiančiu propagandą.

„Pasaulio pirmasis vyriausybinis reperis. Užuojauta jo gerbėjams“, – parašė vienas komentatorius.

„Ar taip pat grąžinai pinigus tiems, kas užsakė (klipą)?“ – paklausė kitas vartotojas.

Gufas savo ruožtu paskelbė vaizdo įrašą, kuriame besikeikdamas paprašė savo gerbėjų atleidimo, tikindamas, kad juo buvo „pasinaudota“.

„Neuždirbau iš to nė kapeikos, prisiekiu“, – pareiškė muzikantas.

„Didžiuojuosi mūsų jaunimu, išmanančiu politiką, – sakė jis. – Atsiprašau, kad nestebėjau politinės padėties šalyje.“

Remiantis „Wikipedia“, pašalintas klipas yra 30-oje vietoje tarp daugiausia „man nepatinka“ reakcijų sulaukusių įrašų per visą „YouTube“ istoriją ir pirmoje – tarp rusiškų klipų.

Rusijos opozicija anksčiau ne kartą kaltino šalies įžymybes už pinigus skleidžiant propagandą.

Pernai, prieš mero rinkimus, kuriuose triumfavo S. Sobianinas, garsenybių puslapiuose socialiniuose tinkluose pasirodė beveik identiškos žinutės, kuriose buvo giriami teigiami pokyčiai Maskvoje.

Kai kurie kiti Rusijos reperiai pasirodė per opozicijos protestus ir išreiškė solidarumą su šią vasarą suimtais žmonėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių