Quantcast

Rusijos vyriausybė perdavė Estijos ir Rusijos sienų sutartis ratifikavimui

  • Teksto dydis:

Rusijos vyriausybė kovo 5 dieną perdavė sausumos ir jūrinės sienos tarp Estijos ir Rusijos sutartis prezidentui Vladimirui Putinui, kuris pateiks jas ratifikuoti parlamentui.

Estijos užsienio reikalų ministrė Keit Pentus-Rosimannus (Keit Pentus-Rosimanus) šį Rusijos žingsnį įvardino kaip būtiną, siekiant tolesnio sienų sutarčių ratifikavimo, pranešė Estijos URM atstovai.

Ministrė pridūrė, kad laukia sienos sutarčių ratifikavimo procesas, susidedantis iš kelių etapų, ir jam reikia realių sprendimų. Pasak K.Pentus-Rosimannus, sienų sutarčių ratifikavimas ir jų vykdymas atitinka šių sutarčių abiejų šalių interesus.

Europarlamentaras Urmas Paetas (Urmas Pejetas), kuris sutarčių pasirašymo metu buvo Estijos užsienio reikalų ministras, pareiškė, kad Rusijos vyriausybės sprendimas perduoti Estijos ir Rusijos sienos sutartis ratifikavimui yra svarbus sprendimas.

„Šių sutarčių priėmimas bus žingsnis stiprinant Estijos saugumą, nes kuo mažiau turime neišspręstų klausimų su Rusija, tuo geriau. Valstybinės sienos klausimas yra vienas tokių. Tikiuosi, ratifikavimo procesas Rusijos parlamente ilgai neužtruks“, – pareiškė U.Paetas.

Susitarimus dėl valstybinės sienos tarp šių šalių Rusijos ir Estijos užsienio reikalų ministrai Sergejus Lavrovas ir U.Paetas pasirašė 2014 metų vasario 18 dieną Maskvoje.

Pirmas įstatymo projekto dėl sienos su Rusija sutarčių ratifikavimo nagrinėjimas Estijos parlamente vyko praėjusį balandį. Įstatymo priėmimo eiga priklausys nuo to, kada sutartį rafitikuos Rusijos parlamentas. Paskutinis balsavimas dėl sutarčių ratifikavimo Estijos parlamente vyks tada, kai Rusijos parlamentas bus pasiekęs tą patį tašką jų tvirtinimo procese.

Sutartys įsigalios praėjus 30 dienų po šalių apsikeitimo ratifikavimo raštais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių