Quantcast

Rusijos teismas už akių nuteisė A. Navalno brolį kalėti

Rusijos teismas penktadienį už akių nuteisė kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno brolį Olegą vienerius metus kalėti už lygtinio nuosprendžio sąlygų pažeidimą.

Maskvos apygardos teismas „pakeitė Olego Navalno lygtinę bausmę... laisvės atėmimu“, socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jo advokatas Nikosas Paraskevovas.

Pernai rugpjūtį 38 metų O. Navalnui buvo skirta vienerių metų lygtinė bausmė už suvaržymų dėl COVID-19 pažeidimus.

Jis buvo kaltinamas, kad 2021 metų sausį ragino rusus dalyvauti nesankcionuotame mitinge savo vyresniajam broliui palaikyti. Ta akcija buvo surengta, kai A. Navalnas buvo sulaikytas, jam vos sugrįžus į Rusiją iš Vokietijos, kur jis buvo gydomas dėl apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Pats O. Navalnas teismo procese nedalyvavo. Remiantis naujienų agentūrų cituotais teismo dokumentais praėjusių metų rugsėjį jis išvyko į Kiprą ir į Rusiją nebegrįžo.

Sausį Rusijos kalėjimų administracija pateikė prašymą pakeisti O. Navalnui skirtą lygtinę bausmę laisvės atėmimu, jam neatvykus į policijos patikrinimus. Tą patį mėnesį rusų Vidaus reikalų ministerija išdavė arešto orderį.

Teisėjas prašymą patenkino ir pridūrė, kad „nustatytos sunkinančios aplinkybės“, turėdamas omenyje ankstesnį O. Navalno teistumą, pranešė naujienų agentūra „RIA Novosti“.

O. Navalnas jau kartą atliko bausmę: 2014 metais jis kartu su broliu buvo nuteistas sukčiavimo byloje, kurią Kremliaus kritikai laiko politine.

O. Navalnas kalėjo pusketvirtų metų, o A. Navalnui buvo skirta pusketvirtų metų lygtinė bausmė.

Pernai į Rusiją grįžusiam A. Navalnui lygtinė bausmė buvo pakeista realia laisvės atėmimo bausme, kurią jis atlieka esančioje pataisos kolonijoje netoli Maskvos.

Kai A. Navalnas buvo pasiųstas už grotų, beveik visi žymiausi opozicionieriaus sąjungininkai pabėgo iš Rusijos. Jo organizacijos Rusijoje buvo uždraustos kaip „ekstremistinės“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Chaaaa galejo dar ilgiau pasodinti,bus maziau nusikalteliu

gytis

gytis portretas
NU kaip" svarbu" Man reikia zinoti? kur nxvalnas jo zmona brolis.Neterskit spaudos.Mes turime tikrai problemu lietuvoje .Tiesa o kur ponia cechanovskaja?Kur dirba kas ja islaiko?.

Jo

Jo portretas
Butu karas pirmiausia mentus ir ju tevus deto o vieta kiti pasikars
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių