Quantcast

Rusijos teismas skyrė Kremliaus kritikui piniginę baudą už komentarus apie karą Ukrainoje

Jekaterinburgo miesto teismas žinomam Kremliaus kritikui Jevgenijui Roizmanui penktadienį skyrė 260 000 rublių (apie 3 000 eurų) baudą baudžiamojoje byloje už komentarus apie karą Ukrainoje.

Rusijos prokurorai ketvirtadienį pareikalavo J. Roizmaną pripažinti kaltu ir skirti jam piniginę baudą dėl kaltinimų Rusijos kariuomenės diskreditavimu.

Balandžio pradžioje prasidėjusiame teismo procese 60-metis buvęs meras savo kaltės nepripažino. Jam grėsė iki penkerių metų kalėjimo.

„Mano nuomone, šiomis aplinkybėmis tai yra išteisinamasis nuosprendis“, – po nuosprendžio paskelbimo sakė J. Roizmanas ir pridūrė, kad neketina teikti apeliacijos.

J. Roizmanas kaltintas diskreditavęs Rusijos kariuomenę komentaruose apie Maskvos karinę intervenciją Ukrainoje 2022 metų liepą paskelbtame vaizdo įraše „YouTube“ platformoje.

Mano nuomone, šiomis aplinkybėmis tai yra išteisinamasis nuosprendis.

Nuo praėjusių metų, kai prasidėjo karas Ukrainoje, Kremlius deda vis daugiau pastangų, kad nutildytų nepritarimą karui ir prezidento Vladimiro Putino vadovavimui.

2013 metais 60-metis J. Roizmanas tapo aukščiausio rango Rusijos opozicijos meru ir penkerius metus ėjo šias pareigas Uralo mieste Jekaterinburge.

Jis yra populiari miesto asmenybė ir įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno draugas.

J. Roizmanas yra vienas iš paskutinių Rusijoje vis dar esančių ir už grotų nepasiųstų opozicijos veikėjų. Keletas jų buvo įkalinti už tai, kad pasisakė prieš Rusijos karą Ukrainoje.

Praėjusį mėnesį Rusijos teismas nuteisė Vladimirą Kara-Murzą kalėti 25 metus už valstybės išdavystę, kai jis viešai pasmerkė Maskvos invaziją į Ukrainą.

Kitas žymus Rusijos opozicijos veikėjas Ilja Jašinas praėjusiais metais buvo nuteistas kalėti pusdevintų metų dėl kaltinimų „melagienų“ apie kariuomenę skleidimu.


Šiame straipsnyje: Kremliuskaras UkrainojekritikaopozicijabaudaAleksejus Navalnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių