Quantcast

Rusijos teismas ruošiasi pratęsti šnipinėjimu įtariamo amerikiečio suėmimą

  • Teksto dydis:

Rusijos teismas ketvirtadienį turėtų priimti sprendimą dėl šnipinėjimu įtariamo JAV piliečio arešto pratęsimo iki šių metų pabaigos.

Paulas Whelanas (Polas Vilanas), taip pat turintis Airijos, Kanados ir Didžiosios Britanijos pilietybes, buvo suimtas praėjusių metų gruodį už įtarimą valstybės paslapčių rinkimą. Rusijoje už šnipinėjimą jam gali būti skirta įkalinimo iki 20 metų bausmė.

Maskvos Lefortovo rajono teismas ketvirtadienį 9 val. 30 min. (vietos ir Lietuvos laiku) numatytame posėdyje turėtų patenkinti prašymą pratęsti įtariamojo areštą dar dviems mėnesiams, sakoma P. Whelano brolio žinutėje žiniasklaidai.

Atsižvelgiant į sunkius kaltinimus, Rusija veikiausiai laikys jį įkalintą iki teismo.

P. Whelano advokatas Rusijoje Vladimiras Žerebenkovas rugsėjo mėnesį sakė, kad bylos tyrimas jau baigtas ir kad P. Whelanas su savo advokatais susipažįsta su bylos medžiaga.

P. Whelanas, buvęs JAV jūrų pėstininkas, tvirtina, kad buvo pakištas. Vyras sako, kad paėmė iš vieno pažįstamo USB atmintuką, manydamas, kad jame buvo atostogų nuotraukos.

Pasinaudodamas dalyvavimu teismo posėdžiuose jis žurnalistams anglų kalba skundėsi, kad kalėjime su juo netinkamai elgiamasi, kad jam nebuvo pateiktas visų dokumentų vertimas ir kad jis retai gauna leidimą susitikti su savo advokatais.

JAV Atstovų Rūmų nariai antradienį patvirtino rezoliuciją, raginančią P. Whelaną paleisti.

Jo rusų advokatas sakė, kad amerikiečiui reikia operacijos dėl išvaržos. Suimtojo brolis Davidas Whelanas (Deividas Vilanas) antradienį paskelbtame pareiškime nurodė, kad jo „medicininė būklė ir toliau kelia rimtą susirūpinimą“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių