Quantcast

Rusijos protestų lyderis A.Navalnas pataria, kuriems rusams reikėtų taikyti sankcijas

  • Teksto dydis:

Laikraštyje „New York Times“ pasirodė Rusijos protestų lyderio Aleksejaus Navalno straipsnis, kuriame jis pateikia savo pasiūlymą dėl sankcijų Rusijos valdžios pareigūnams, nurodoma BBC tinklalapyje.

Pasak A.Navalno, kaip „pilietis ir patriotas“ jis „negali palaikyti veiksmų, kurie pablogins mūsų žmonių padėtį“, bet, nepaisant to, pateikia Vakarų politikams kelis sankcijų pasiūlymus, kuriuos, sėkmingai įgyvendinus, palaikytų dauguma rusų.

Pirmiausia jis siūlo įšaldyti didžiausių Rusijos verslininkų, „režimo interesus ginančių“ žiniasklaidos priemonių savininkų, „televizijos propagandininkų“, Valstybės Dūmos deputatų ir „Vieningosios Rusijos“ narių aktyvus.

Į A.Navalno pateiktą sąrašą patenka Vladimiro Putino artimos aplinkos žmonės, tarp jų „Volga Group“ vadovas Genadijus Timčenka, Jurijus Kovalčukas iš banko „Rossija“, kuris, kaip manoma, yra V.Putino bankininkas, jo dziudo treniruočių partneriai ir įtakingi verslininkai Arkadijus ir Borisas Rotenbergai, Rusijos geležinkelių vadovas Vladimiras Jakuninas, oligarchai Romanas Abramovičius ir Ališeras Usmanovas, bei „Rosneft“ ir „Gazprom“ vadovai Igoris Sečinas ir Aleksejus Mileris.

Garsaus kovotojo su korupcija nuomone, Rusijos valdžia naudojasi Krymo prijungimu prie Rusijos Federacijos, kad nukreiptų šalies gyventojų dėmesį nuo ekonominių problemų ir korupcijos, prisidengdama kova su išorės priešais.

A.Navalnas taip pat rašo, kad Rusijos ir Krymo nuomonės sutampa dėl to, jog pusiasalis istoriškai buvo artimesnis Maskvai nei Kijevui.

O straipsnį A.Navalnas pradeda tokiomis eilutėmis: „Šiuo metu kai rašau, man taikomas namų areštas. Buvau suimtas per demonstraciją, kurios dalyviai protestavo dėl grupei V.Putino priešininkų praėjusį mėnesį skirtų laisvės atėmimo bausmių“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių