Quantcast

Rusijos prokurorai siekia A. Navalno regioninius biurus pripažinti „ekstremistiniais“

Rusijos prokurorai penktadienį paprašė Maskvos teismo pripažinti kalinamo Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno regioninių biurų tinklą ir jo įsteigtą Kovos su korupcija fondą (FBK) „ekstremistinėmis organizacijomis“.

„Prisidengdamos liberaliais šūkiais, šios organizacijos kuria sąlygas socialinės ir sociopolitinės padėties destabilizavimui“, – sakoma Maskvos prokuratūros pranešime.

Taip pat prokurorai kaltina šias organizacijas kuriant sąlygas „konstitucinės santvarkos pagrindo keitimui“.

Pareiškime sakoma, kad grupės „vykdo užsienio ir tarptautinių organizacijų veiklą Rusijos Federacijos teritorijoje“, todėl yra „nepageidaujamos“.

A. Navalno padėjėjai ir organizacijos dėl savo politinės veiklos dažnai sulaukia policijos reidų ir areštų.

Anksčiau penktadienį Rusijos teismas nuteisė kalėti dvejus metus vieną iš A. Navalno bendražygių dėl „ekstremistinių“ tviterio žinučių.

Ketvirtadienį teismas lygtinai skyrė vienus metus pataisos darbų A. Navalno bendražygei Liubov Sobol, bandžiusiai patekti į vieno įtariamo agento, kuris, Kremliaus kritiko teigimu, prisidėjo prie jo apnuodijimo, namus.

A. Navalnas jau dešimtmetį nepalieka Kremliaus ramybėje tirdamas aukšto rango pareigūnų korupciją ir organizuodamas didžiulius protestus visoje Rusijoje.

Kremliaus kritiko sąjungininkai pastaraisiais mėnesiais vis labiau spaudžiami, opozicijos politikui sugrįžus į Rusiją iš Vokietijos, kur jis keletą mėnesių gydėsi dėl apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. Dėl to išpuolio A. Navalnas kaltina Kremlių, kuris jam metamus kaltinimus neigia.

Vos grįžęs jis buvo suimtas ir pasiųstas už grotų pustrečių metų senoje lėšų grobstymo byloje, o opozicionieriaus areštas išprovokavo šalyje protestus.

Kovo 31 dieną A. Navalnas paskelbė bado streiką kolonijoje, reikalaudamas tinkamos medicininės pagalbos dėl nugaros skausmų ir tirpstančių kojų.

Jo komanda pirmadienį pranešė, kad Rusijos kalėjimų sistemos pareigūnai pagrasino pradėti jį priverstinai maitinti.

A. Navalnas, netekęs daug svorio nuo atvykimo į kalinimo įstaigą vasarį, penktadienį socialiniame tinkle „Instagram“ pakartojo, kad kalėjimo pareigūnai grasina priverstinai jį maitinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nusigyveno

nusigyveno portretas
Įvyko tai, kas dar visai atrodė neįtikėtina. Panašu, kad Putinas pagaliau grąžino Rusiją į stalinizmo erą. :)

per

per portretas
ilgai delse reikejo kaip batka visus susemt uz tevynes isdavima o juk stalinas berija andropovas / 2 zydai/ nesicackino dargi nekaltus veze gulagan o valkatos sedejo valdzioje ta dabar daro bidonas ;;;;;;

Whufaikeenees

Whufaikeenees portretas
ir is vis ko cia rasyti apie toki
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių