Quantcast

Rusijos premjeras kitą savaitę lankysis Kinijoje

Gegužės 23–24 dienomis Kinijoje lankysis Rusijos ministras pirmininkas Michailas Mišustinas, penktadienį pranešė kinų Užsienio reikalų ministerija.

„Valstybės tarybos premjero Li Qiango (Li Čiango) kvietimu Rusijos Federacijos ministras pirmininkas Mišustinas gegužės 23–24 dienomis su oficialiu vizitu lankysis Kinijoje“, – sakoma Užsienio reikalų ministerijos atstovo spaudai Wang Wenbino (Vang Venbino) pranešime.

Patvirtindamas vizitą Kremlius pranešė: „Bus aptartas Rusijos ir Kinijos bendradarbiavimas prekybos ir ekonomikos sferose.“

„Ypatingas dėmesys bus skiriamas pramonei, energijai, transporto infrastruktūrai ir žemės ūkiui“, – sakoma pranešime. Jame nurodoma, kad turi būti pasirašyta virtinė dvišalių susitarimų.

M. Mišustinas vizito metu taip pat lankysis Šanchajuje, kur kalbės Rusijos ir Kinijos verslo forume, nurodė Kremlius.

Rusija ir Kinija palaiko glaudžius santykius. Kovą Maskvoje lankėsi kinų prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas); ten jis pareiškė, kad prasideda nauja šalių santykių era.

Nors Kinija tvirtina, kad karo Ukrainoje klausimu yra neutrali, Pekinas sulaukė kritikos už atsisakymą pasmerkti Maskvą dėl invazijos.

Šią savaitę lankydamasis Kyjive Kinijos pasiuntinys Li Hui Ukrainos užsienio reikalų ministrui Dmytro Kulebai ir kitiems pareigūnams pasakė, kad nėra panacėjos šiai krizei išspręsti.


Šiame straipsnyje: RusijaKinijavizitaskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių