Quantcast

Rusijos policija surengė kratas M. Chodorkovskio remiamų organizacijų būstinėse

  • Teksto dydis:

Rusijos policija penktadienį surengė kratas opozicijos judėjimo „Atvira Rusija“ ir opozicijos leidinio „MBKh Media“, kuriuos remia užsienyje gyvenantis buvęs oligarchas ir Kremliaus kritikas Michailas Chororkovskis, būstinėse.

Reidai surengti policijai praėjusį savaitgalį sulaikius apie 200 opozicijos politikų ir savivaldos deputatų, susirinkusių į forumą Maskvoje, organizuotą judėjimo „Susivieniję demokratai“, kurį taip pat remia M. Chodorkovskis.   

„MBKh Media“ pranešė, kad kratos surengtos „Atviros Rusijos“ biuruose Maskvoje ir Sankt Peterburge. Šis judėjimas 2017 metais buvo paskelbtas „nepageidaujama organizacija“. 

„MBKh Media“ pridūrė, kad policija taip pat apieškojo judėjimo pirmininkės Anastasijos Burakovos namus.

„Vaizdo stebėjimo kameros rodo ten vaikštančius policininkus“, – „MBKh Media“ sakė „Atviros Rusijos“ direktorius Andrejus Pivovarovas, turėdamas galvoje judėjimo biurą Maskvoje.  

„MBKh Media“ taip pat pranešė, kad policija surengė kratą ir jo biure.

Advokatas Sergejus Badamšinas opozicijos leidiniui sakė, kad visos kratos susijusios su byla, iškelta aktyvistui iš Žemutinio Naugardo Michailui Josilevičiui. Jis buvo suimtas sausio gale dėl kaltinimų bendradarbiavus su „Atvira Rusija“.  

Buvęs oligarchas ir naftos milžinės „Jukos“ savininkas M. Chodorkovskis buvo nuteistas dviejose kontroversiškose bylose, daugelio laikomose politiškai motyvuotomis, ir dešimtmetį praleido už grotų. Šiuo metu jis gyvena užsienyje.

Judėjimo „Atvira Rusija“, kurį M. Chodorkovskis įsteigė pilietinei visuomenei Rusijoje remti, ir „MBKh Media“ būstines policija yra krėtusi ir anksčiau, kai buvo tiriama šiam verslininkui priklausiusios, dabar jau išardytos naftos milžinės „Jukos“ byla.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tas zydukas turetu melstis uz Putina visa likusi gyvenima,,nelegaliai uzgrobes Rusijos naftos pramone Chadarkovskis " ishlindo " labai jau lengvai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių