Quantcast

Rusijos platforma „Rutube“ patyrė didžiausią kibernetinę ataką per visą egzistavimo istoriją

Rusijos dalijimosi vaizdo įrašais platforma „Rutube“ antradienį, antrą dieną iš eilės neveikė po didžiulės kibernetinės atakos, įvykdytos likus kelioms valandoms iki vadinamosios Pergalės dienos parado Maskvoje transliacijos pradžios.

„Mes tikrai susidūrėme su didžiausia kibernetine ataka per visą „Rutube“ egzistavimo istoriją“, – antradienį „Telegram“ paskelbė platformos atstovai.

„[Veikimo] atkūrimas pareikalaus daugiau laiko, nei inžinieriai iš pradžių manė“, – pridūrė jie.

Tuo metu rutube.ru tinklapyje buvo rodomas pranešimas, kad stengiamasi atkurti platformos veikimą po kibernetinės atakos.

Svetainė išsijungė pirmadienio rytą, prieš kasmetinį vadinamosios Pergalės dienos paradą Maskvos Raudonojoje aikštėje. Paradas buvo surengtas praėjus daugiau nei dviem mėnesiams nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios. Kremlius šį įsiveržimą vadina „specialiąja karine operacija“.

„Po Rusijos institucijų svetainių, prieš kurias pastaruosius du mėnesius buvo nuolat rengiamos kibernetinės atakos, programišiai pasiekė ir „Rutube“. Vaizdo įrašų prieglobos [platforma] patyrė galingą kibernetinę ataką“, – pirmadienį „Telegram“ paskelbė platforma.

„Kažkas labai norėjo sutrukdyti „Rutube“ rodyti Pergalės dienos paradą ir šventinius fejerverkus“, – rašoma viename iš pranešimų.

Kažkas labai norėjo sutrukdyti „Rutube“ rodyti Pergalės dienos paradą ir šventinius fejerverkus.

Pirmadienį Ukrainos žiniasklaida paskelbė nuotraukas, kuriose, kaip pranešama, matyti įsilaužimas į Rusijos televizijas MTS, „NTV-Plius“, „Rostelekom“ ir „Wink“, taip pat televizorių ekranuose rodoma žinutė: „Tūkstančių ukrainiečių ir šimtų jų vaikų kraujas yra ant jūsų rankų. Televizija ir valdžia meluoja. Karui – ne.“

Be to, pirmadienį Kremliui paprastai lojalios naujienų portalo lenta.ru svetainėje trumpam buvo paskelbtas pranešimas, smerkiantis „kruviną ir absurdišką“ Maskvos karą Ukrainoje.

Dviejų portalo žurnalistų pasirašytas tekstas buvo greitai pašalintas.

„Dabar ieškome darbo, advokatų ir, galbūt, politinio prieglobsčio“, – parašė žurnalistai Jegoras Poliakovas ir Aleksandra Mirošnikova.


Šiame straipsnyje: Rutubekibernetinė atakaprogramišiaineveikiakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių