Quantcast

Rusijos parlamentas svarstys galimybę uždrausti A. Navalno rėmėjams dalyvauti rinkimuose

Rusijos parlamentas kitą savaitę svarstys įstatymo projektą, numatantį draudimą „ekstremistinių“ organizacijų nariams būti renkamiems į parlamentą, antradienį pranešė vienas deputatas apie naują priemonę, nukreiptą prieš įkalinto Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno šalininkus.

Naujasis įstatymas gali būti pritaikytas ne tik A. Navalno politinio tinklo vadovams ir aktyvistams, bet ir dešimtis tūkstančių rusų, parėmusių jų darbą finansiškai.

Balandžio pabaigoje Rusijos pareigūnai įtraukė A. Navalno biurų tinklą į šalies teroristinių ir ekstremistinių duomenų bazę, Maskvai siekiant uždrausti prezidento Vladimiro Putino aršiausio kritiko vadovaujamą opozicinį judėjimą.

Prokurorai taip pat prašo, kad A. Navalno tinklas ir jo Kovos su korupcija fondas (FBK) būtų priskirti „ekstremistinėms“ organizacijoms. Pagrindinis bylos nagrinėjimas numatytas pirmadienį.

Vasilijus Piskariovas, užsienio kišimąsi tiriančios parlamentinės komisijos vadovas, antradienį pareiškė, kad įstatymų leidėjai turėtų paskubėti patvirtinti įstatymą, draudžiantį „ekstremistinių“ organizacijų nariams dalyvauti rinkimuose į parlamentą.

„Pirmas nagrinėjimas numatytas gegužės 18 dieną. Svarbu jo neatidėti“, – platformoje „Telegram“ parašė V. Piskariovas.

Jis išreiškė viltį, kad naujasis įstatymas įsigalios iki rugsėjį numatytų parlamento rinkimų.

Pasak V. Piskariovo, šis įstatymas nėra nukreiptas prieš kurią nors konkrečią organizaciją; jo pagrindinis tikslas – apsaugoti Rusijos suverenitetą.

„Atsakykime į paprastą klausimą: ar norite, kad jūsų interesams parlamente atstovautų kalbantis neapykantos kalba, norintis sugriauti šalį, pasisakantis prieš kitų tautybių ar kito tikėjimo žmones?“ – klausė parlamentaras.

„Niekas to nenori, esu tuo tikras“, – patikino jis.

Rusijos parlamento žemieji rūmai Valstybės Dūma pareiškė, kad šis įstatymo projektas skirtas „ekstremistinių“ organizacijų lyderiams, rėmėjams ir aukšto rango nariams.

Tarp užraustųjų sąraše esančių organizacijų yra džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“, grupuotė „al Qaeda“,

Į šį sąrašą įtrauktoms organizacijoms draudžiama veikti Rusijoje, o už dalyvavimą jų veikloje gali laukti griežtos laisvės atėmimo bausmės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Seniai laikas ne tik uždrausti, bet ir 25 metams apgyvendinti rytų Sibire. Tegul ten meškoms dėsto geiropietiškos demokratijos pagrindus ir kovoja su korupcija.

o

o portretas
bidonas butu seniai tokius supakaves ir pamirses tai dar persvelniai tempia /guma/?;;;

Dvigubi standartai JAV ie ES tapo norma

Dvigubi standartai JAV ie ES tapo norma portretas
Lietuvos ir ES taip vadinami žmogaus teisių ginėjai nenori matyti, kaip jų remiamoje Ukrainoje į žmogaus teises spjaudoma, žudomi žurnalistai ir nacių valdžios kritikai. Kai opozicijos lyderį persekioja nacių režimas. Niekam tai nekelia susirūpinimo.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių