Quantcast

Rusijos parlamentarai pritarė įstatymui, leidžiančiam V. Putinui ilgiau likti valdžioje

Rusijos žemieji parlamento rūmai – Valstybės Dūma – trečiadienį pritarė teisės aktui, leidžiančiam prezidentui Vladimirui Putinui dirbti savo poste dar dvi kadencijas, ir tokiu būdu sudarė jam sąlygas potencialiai likti valdžioje iki 2036 metų.

Jau daugiau nei 20 metų valdžioje – prezidento arba premjero poste – esantis V. Putinas pateikė atitinkamas pataisas, vykdant konstitucinę reformą, kurią dauguma rusų parėmė per praėjusiais metais surengtą referendumą.

Ši pertvarka numato kelias populistines ekonomines priemones ir Kremliaus jau ilgą laiką propaguojamų „tradicinių vertybių“ įtvirtinimą. Taip pat buvo priimta nuostata, kurioje minimas šalies „tikėjimas Dievu“, o dar viena pataisa buvo faktiškai uždraustos tos pačios lyties asmenų santuokos.

Paskutinę akimirką V. Putinas pritarė dar vienai pataisai, kuri anuliuotų buvusias jo prezidentavimo kadencijas ir leistų jam likti valdžioje iki 2036 metų. Šį žingsnį V. Putino kritikai pavadino gudrybe, kaip „likti prezidentu iki gyvos galvos“.

V. Putinas į valdžią atėjo 2000 metais ir išdirbo dvi ketverių metų kadencijas prezidento poste, o paskui perleido vietą savo sąjungininkui Dmitrijui Medvedevui. Pastarajam išdirbus vieną kadenciją prezidento poste, V. Putinas vėl sugrįžo prie Kremliaus vairo 2012 metais.

Per minėtą plebiscitą, vykusį vieną savaitę birželį ir liepą, siekiant, valdžios teigimu, sumažinti koronaviruso plitimo tarp dalyvių riziką, beveik 78 proc. rinkėjų nubalsavo už reformas.

Nepriklausomas rinkimų stebėtojas „Golos“ pareiškė gavęs šimtus skundų dėl pažeidimų, tokius kaip balsavimas daugiau nei vieną kartą ir įtariamus darbdavių spaudimo atiduoti balsą atvejus.

Trečiadienį parlamentarų patvirtintas įstatymas leis V. Putinui vėl dalyvauti prezidento rinkimuose, pasibaigus dabartinei jo kadencijai 2024 metais.

Aukštieji parlamento rūmai ketina svarstyti šį teisės aktą vėliau kovą, o paskui jį turėtų pasirašyti V. Putinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Puiki žinia. Seniai taip reikėjo.

gerai

gerai portretas
ir patykekit kad rusija tai ne sovietai ir Putinas tikrai daro tai kas stabdo globalistus ir jei ne rusija mes seniai butume sunaikinti vakaru issigimeliu kurie jau siandien pas mus griauna tautos nacvertybes ir seima nekalbant apie priverstyni mediku abeinguma ligoniams prisidengiant vyrusu 1z./politdurnynaa/ su pasekmem AA....?...

Antropologas

Antropologas portretas
Apsirupino klanas sosta iki mirties. Tokiems reikalingas "caras", kitaip jie neisgyvena - barbarai...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių