Quantcast

Rusijos parlamentarai per pirmą svarstymą pritarė „LGBT propagandos“ įstatymo griežtinimui

Rusijos parlamento žemieji rūmai ketvirtadienį per pirmą svarstymą vienbalsiai priėmė pataisas, kuriomis sugriežtinamas liūdnai pagarsėjęs 2013 metų „gėjų propagandos“ įstatymas, rodo informacija oficialioje Valstybės Dūmos svetainėje.

Įstatymų leidėjai „per pirmą svarstymą vienbalsiai priėmė įstatymo pataisas dėl netradicinių lytinių santykių propagandos draudimo“, sakoma pranešime.

Maskvai mėginant stiprinti „tautinę dvasią“, kol jos pajėgos kovoja Ukrainoje, Valstybės Dūma anksčiau šį mėnesį surengė konsultacinį posėdį dėl 2013 metų teisės akto, kuriuo draudžiama nepilnamečiams rodyti tai, ką valdžios institucijos vadina „gėjų propaganda“, pataisų.

Pareigūnai ragino parlamentą priimti įstatymą, vaizduodami jį kaip civilizacijų susidūrimo tarp Rusijos ir Vakarų dalį.

Pataisomis žengta dar toliau – draudžiamas „netradicinės seksualinės orientacijos propagavimas“ bet kokio amžiaus žmonėms.

Įstatymo projektas dabar užkerta kelią „gėjų propagandai“ žiniasklaidoje, internete, reklamoje, literatūroje ir kine.

Skelbiama, kad taip pat yra draudžiama „pedofilijos propaganda“, „šeimos vertybių neigimas“. Be to, nurodoma, kad atsirado nauja nuostata prieš propagandą, kuri esą „gali sukelti nepilnamečių norą pakeisti lytį“.

Už įstatymo pažeidimą numatytos baudos iki 800 tūkst. rublių (13 tūkst. eurų).

Oficialiame puslapyje skelbiama, kad užsieniečiams, pažeidusiems įstatymą, gresia išsiuntimas iš šalies.

Naujausia pataisa dar turi būti patvirtinta Rusijos parlamento aukštųjų rūmų – Federacijos Tarybos. Galiausiai ją turės pasirašyti prezidentas Vladimiras Putinas.

Žmogaus teisių gynėjai, kurie smerkia 2013 metų „gėjų propagandos“ įstatymą, teigia, kad iš esmės bet koks veiksmas ar viešas tos pačios lyties porų paminėjimas yra kriminalizuojamas.

Kai kurie Rusijos knygų leidėjai ir filmų kūrėjai išreiškė susirūpinimą dėl cenzūros bei teigė, kad šios įstatymo pataisos gali turėti įtakos rusų klasikų kūriniams.

V. Putinas socialinį konservatizmą pavertė kertiniu savo valdymo bruožu.

Praeitą mėnesį Rusijos prezidentas kalboje, kuria paskelbė apie keturių Ukrainos regionų aneksiją, kurios Vakarai nepripažįsta, paminėjo šeimas su „tėvu numeris vienas ir tėvu numeris du“ – matyt, taip užsimindamas apie apie tos pačios lyties asmenų tėvystę.

Naujos Rusijos Konstitucijos pataisos, kurios apibrėžia, kad santuoka gali būti sudaroma tik tarp vyro ir moters, buvo priimtos per prieštaringai vertinama 2020-ujų balsavimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lapei siaurinei

Lapei siaurinei portretas
ko ne parashoj sėdi,valkata,bijai ,kad namie kepurę putšuniui iš tavo škūros nepasiūtų,cha,cha,?

aha

aha portretas
Koks skirtumas.ten gi pilna jų, daininkai su vaikais be mamų kaip Lazarevas, daug tokių, ka s tie įstatymai,jų ten pilna

Lietuvoje

Lietuvoje portretas
Lgbt siautėja kaip rusai ukrainoje. Taigis...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių