Quantcast

Rusijos opozicijos lyderis už „šmeižtą“ turės sumokėti 1,25 mln. eurų

Rusijos teismo pirmadienį priimtu sprendimu opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas ir jo sąjungininkė Liubov Sobol už „šmeižtą“ turės sumokėti 88 mln. rublių (1,25 mln. eurų) vieno Kremliaus sąjungininko kontroliuojamai bendrovei.

Vasario mėnesį A. Navalno įsteigtas „Kovos su korupcija fondas“ (FBK) sukritikavo vieną maitinimo paslaugas mokykloms teikiančią įmonę dėl maisto kokybės.

Cituodamas vieną buvusį įmonės darbuotoją fondas nurodė, kad įmonę kontroliuoja prezidentui Vladimirui Putinui artimas verslininkas Jevgenijus Prigožinas, kuriam JAV yra paskelbusios sankcijų.

„Taigi, jie nuodijo vaikus mokyklose ir darželiuose“, – sakė A. Navalnas, vienas griežčiausių V. Putino kritikų ir kovotojų su korupcija.

„Buvo užregistruota dezinterijos atvejų. Bet mokėti už tai turime mes“, – pirmadienį socialiniame tinkle „Instagram“ parašė A. Navalnas.

Jo atstovės Kiros Jarmyš teigimu, A. Navalnas, L. Sobol ir FBK minėtai bendrovei „Moskovskij Školnik“ turės sumokėti maždaug po 29 mln. rublių (411 tūkst. eurų).

Be to, fondui teismas nurodė oficialiai paneigti paskelbtą informaciją.

K. Jarmyš sakė, kad fondas planuoja apskųsti teismo sprendimą.

Pastaraisiais mėnesiais Rusijos pareigūnai palaipsniui didina spaudimą A. Navalnui ir jo šalininkams.

Teisininkei L. Sobol šiemet nebuvo leista dalyvauti rinkimuose į Maskvos miesto tarybą – jos prašymas buvo atmestas.

43 metų opozicijos lyderis A. Navalnas ir jo bendražygiai šią vasarą surengė virtinę protestų Rusijos sostinėje, kur į gatves reikalauti teisingų rinkimų išėjo tūkstančiai žmonių.

Tačiau pareigūnai brutaliai numalšino kilusius neramumus; keliems protestuose dalyvavusiems aktyvistams buvo skirtos nuo dvejų ik penkerių metų laisvės atėmimo bausmės. Dar keli tebėra suimti ir laukia teismo.

Kai opozicijos politikams buvo uždrausta kelti savo kandidatūras per Maskvos dūmos rinkimus, A. Navalnas paragino savo šalininkus balsuoti strategiškai, kad iš vietos valdžios būtų išstumti Kremliui palankūs valdančiosios partijos kandidatai. Strategija pasiteisino, ir Kremliaus sąjungininkai rinkimuose patyrė rimtų nuostolių.

Rugpjūčio mėnesį Rusijos tyrėjai pradėjo tyrimą dėl pinigų plovimo aukas iš visuomenės renkančiame A. Navalno fonde, kaltindami jį priimant nelegaliai gautas lėšas.

Šį mėnesį A. Navalno fondas buvo paskelbtas „užsienio agentu“, o opozicijos lyderio biuruose ne kartą buvo atliktos kratos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Galėtų tą veikėją išgrūsti Sibiran. Ten meškoms labai trūksta jo dermokratijos.

tai b u t a f o r i n i s lyderis,

tai   b u t a f o r i n i s  lyderis, portretas
kuris rūpinasi ne Ž M O N I Ų gerove , o savo-- tai rodo jo darbo "rezultatai"

Arvys

Arvys portretas
Nenormali salis, ji per visa savo paskutiniu amziu egzistavima bando sunaikintinti savo geriausius zmones. Kazkokie mazochistai...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių