Quantcast

Rusijos opozicija ruošiasi protesto akcijoms dėl Konstitucijos pataisų

Rusijos demokratinės opozicijos atstovai antradienį sukritikavo Konstitucijos pataisą, leisiančią prezidentui Vladimirui Putinui vėl balotiruotis į prezidentus, ir žada rengti protesto akcijas.

Organizacija „Pilietinė visuomenė“, kuriai priklauso Rusijoje neužregistruotos Michailo Svetovo įkurtos Libertarų partijos nariai, pateikė du prašymus leisti organizuoti mitingus, „siekiant surengti demonstraciją dėl Rusijos piliečių nepritarimo Rusijos Konstitucijos pataisoms“ ir „prezidentavimo terminų panaikinimo“, taip pat prieš organizacijų „Tinklas“ (rus. Set) ir  „Naujoji didybė“ (rus. Novoje veličije) bylas, pranešė „Pilietinės visuomenės“ spaudos tarnyba.

Protesto akcijos organizuojamos kovo 21 ir 22 dienomis A. Sacharovo prospekte nuo 14 iki 16 valandos. Jose turėtų dalyvauti iki 25 tūkst. žmonių.

Anksčiau dar vieną prašymą surengti akciją pateikė organizacijos „Atviroji Rusija“ Maskvos padalinio koordinatorė Tatjana Usmanova, Permainų partijos atstovė Marija Kuznecova ir Jegoro Žukovo komandos vadovas Jevgenijus Ovčarovas. Mitingą planuojama rengti kovo 21 dieną nuo 14 iki 17 val. A. Sacharovo prospekte. Numatomas dalyvių skaičius: 50 tūkst. žmonių.

Visų akcijų organizatoriai naujienų agentūrai „Interfax“ patvirtino, kad yra pasirengę suvienyti savo jėgas, jeigu bus duotas leidimas tik vienai arba kelioms akcijoms iškart.

Piketams ruošiasi ir partija „Jabloko“.

„Mes jau rytoj išeiname prie Valstybės Dūmos ir Federacijos Tarybos. Mes dalyvausime mitinguose ir piketuose visoje šalyje. Tai ne tik Maskvos reikalas, tai susiję su kiekvienu šalies žmogumi“, – sakė partijos lyderis Nikolajus Rybakovas naujienų agentūrai „Interfax“.

Buvęs Valstybės Dūmos deputatas ir Permainų partijos lyderis Dmitrijus Gudkovas nurodė, kad partija palaiko „bet kokias iniciatyvas, (nukreiptas) prieš viso gyvenimo diktatūrą“.

Kovos su korupcija fondo (FBK) įkūrėjas Aleksejus Navalnas kol kas oficialiai apie mitingus nekalba.

„Labai įdomiai išeina. Dabartinė konstitucija garantuoja, kad aš tikrai galiu dalyvauti prezidento rinkimuose, o V. Putinas – tikrai negali. Praktiškai aš laimėjau du teismus EŽTT, bet vis tiek negaliu. O V. Putinas išbuvo valdžioje 20 metų, bet vis tiek sieks pirmos kadencijos“, – parašė A. Navalnas socialiniame tinkle „Twitter“.

Valstybės Dūma antradienį per antrąjį nagrinėjimą pritarė siūlomoms Konstitucijos pataisoms ir Valentinos Tereškovos pasiūlytai prezidento kadencijų „anuliavimo“ pataisai, kuri leistų jam siekti dar vienos kadencijos valstybės vadovo poste ir išlaikyti valdžią savo rankose.

V. Putinas Valstybės Dūmoje sakė, kad palaikytų V. Tereškovos pateiktą pasiūlymą, jei tai leis Konstitucinis Teismas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam--???==ar pas mus yra opozicija???

tam--???==ar pas mus yra opozicija??? portretas
taigi visi lansbirkiniai lyberalu ir konservu su socdemais --vagys .aferistai korumpuoti kysininkai ir yra jau 9-ti metai ,,,opozicijoj ,,,,

visu saliu pederastai vienykites

visu  saliu pederastai vienykites portretas
visai rusijai --konstitucija--TINKA- Soroso apmokamiems lyberastams ,iskrypeliams, narkosom ir degeneratams ---NETINKA

Akivaizdu kad

Akivaizdu kad portretas
JAV finansuoja ir organizuoja visus neramumus. Tai nėra jokia opozicija, tai JAV vasalai ir Rusijos išdavikai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių