Quantcast

Rusijos medikai sutiko išleisti galimai apnuodytą A. Navalną gydyti Vokietijoje

Rusijos medikai leido atlikti galimai apnuodyto opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno medicininę evakuaciją iš ligoninės Sibire į Vokietiją jo artimųjų prašymu, penktadienį pranešė klinikos aukšto rango gydytojas.

„Paciento būklė stabili, ir, gavę giminaičių prašymą leisti kažkur transportuoti [A. Navalną], mes šiuo metu priėmėme sprendimą, kad neprieštaraujame jo perkėlimui į kitą ligoninę – kurią mums nurodys jo artimieji“, – sakė žurnalistams Omsko 1-osios greitosios pagalbos ligoninės vyriausiojo gydytojo pavaduotojas Anatolijus Kaliničenka.

„Derybos dėl Aleksejaus transportavimo pajudėjo iš mirties taško. Tikėtina, kad Navalną dabar pavyks pervežti. Gaila, kad šiam sprendimui priimti gydytojams prireikė tiek laiko. Lėktuvas laukia nuo ryto, dokumentai buvo parengti tuo pat metu“, – per „Twitter“ parašė A. Navalno atstovė Kira Jarmyš.

A. Navalnas, 44 metų teisininkas ir kovos su korupcija aktyvistas, Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas, ketvirtadienį buvo hospitalizuotas, kai skrydžio iš Tomsko į Maskvą metu prarado sąmonę, o lėktuvas buvo priverstas skubiai nusileisti.

Penktadienio naktį iš Niurnbergo į Omską išskrido lėktuvas, kuriuo norima perkelti A. Navalną į kliniką Berlyne. Pervežimą parengė fondas „Cinema for Peace“.

Opozicionieriaus atstovė Kira Jarmyš ketvirtadienį sakė, kad A. Navalnas nuo ryto nieko nevalgė, tik išgėrė arbatos, kurios nusipirko Tomsko oro uoste. Ji kėlė prielaidą, kad aktyvistas galėjo būti apnuodytas.

Tuo metu Omsko ligoninės vyriausiasis gydytojas Aleksandras Murachovskis pareiškė, kad A. Navalnas negalėjo apsinuodyti pramonine chemine medžiaga, kurios buvo aptikta ištyrus jo ėminius.

„Visos biologinių medžiagų analizės, atliktos trijose skirtingose laboratorijose, apnuodijimo požymių neaptiko. Kraujo ir šlapimo ėminiuose taip pat neaptikta pramoninės cheminės medžiagos 2-etilheksildifenilfosfato, kurios dalelių buvo rasta ant rankų. Tai yra, apsinuodijimas šia medžiaga irgi atmetamas“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė A. Murachovskis.

Gydytojas pabrėžė, kad A. Navalnui buvo „parinkta terapijos taktika, duodanti rezultatų“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

putino poliklinika

putino poliklinika portretas
O cia Omsko poliklinika. rb.gy/v6oivr Kas noretu sirgti putino rusijoje?

draugo putino ligonines vaidzdai

draugo putino ligonines vaidzdai portretas
Kas noretu buti gydomas tokioje draugo putino ligonineje? rb.gy/spq1mb as tikrai ne! Panasu, kad rusija pagaliau "atsikele nuo keliu" kaip kad draugas putinas issireiske karta.

Cia

Cia  portretas
kaip matosi tik du tie patys komentatoriai dyrba.. shame on you cock suckers
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių