Quantcast

Rusijos laivas nutiesė „Nord Stream 2“ atkarpą Vokietijos vandenyse

Rusijos vamzdžių tiesimo laivas „Fortuna“ nutiesė Rusijos antrojo eksporto dujotiekio per Baltijos jūrą „Nord Stream 2“ 2,6 kilometro ilgio atkarpą Vokietijos išskirtinėje ekonominėje zonoje ir grįžo į Vismaro uosto prieigas.

„Mes baigėme šiuos statybos darbus“, – pranešė projektą vystanti bendrovė „Nord Stream 2 AG“.

„Fortuna“ kartu su dviem pagalbiniais laivais nuleido inkarus Vismaro uosto reide.

Šios „Nord Stream 2“ atkarpos tiesimas mažesniame nei 30 metrų gylyje buvo pradėtas gruodžio 11-ąją, savaite anksčiau įsigaliojus Vokietijos federalinės laivybos ir hidrografijos tarnybos BSH leidimui vykdyti šiuos darbus.

Praėjusią savaitę „Nord Stream 2 AG“ pranešė gavusi Danijos jūrų administracijos leidimą nutiesti paskutinę, 147 kilometrų ilgio dujotiekio atkarpą Danijos vandenyse. Vamzdyno tiesimą planuojama pradėti sausio 15-ąją.

Baltijos jūros dugnu klojamas „Nord Stream 2“, ties 94 proc. jo įgyvendinimo įstrigęs 10 mlrd. eurų vertės projektas, padvigubintų Vokietijai, Europos didžiausiai ekonomikai, pristatomų rusiškų dujų apimtis.

Dėl JAV sankcijų grėsmės Vakarų rangovams atsisakius užbaigti šio vamzdyno tiesimą, Rusija ketina tai padaryti savais specialiais laivais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Liandzbybiniai šuneliai loja, tik niekas jų neklauso...

Da

Da  portretas
taip kodėl nestabdo to fokuso juk matomai yra suinteresotumas visu europos gygantu, priešaki, ir fokusu nereikia bastą, nuspresta bus padaryta, tylos bezmenai loti liežuviais, gaus dujas papigiai, ne taip kaip lietuviai mokėjo vieni iš brangiausiu europos sajungos nariai, ne švedu orbitažas ir tas nieko nepriteisė, iki šiu dienu, ,labanakt vaikučiai,

Jo

Jo portretas
Ir tau užuojauta durnyno gyventojau
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių