Quantcast

Rusijos karinis laivynas Baltijos jūroje išbandys 2 naujus laivus

  • Teksto dydis:

Rusijos karinis jūrų laivynas pranešė, jog sekmadienį Baltijos jūroje išbandys du naujus karo laivus, fregatą „Admiral Kasatonov“ ir korvetę „Gremiaščij“.

„Balandžio 21 dieną naujausia 22350-ojo projekto fregata „Admiral Kasatonov“ ir 20385-ojo projekto korvetė „Gremiaščij“ išplauks į jūrą iš laivų statyklos „Severnaja Verf“ (Sankt Peterburge) gamykliniams bandymams... nustatytuose Baltijos jūros poligonuose“, – šeštadienį pareiškė Gynybos ministerijos atstovas karinio jūrų laivyno klausimams 1-ojo rango kapitonas Igoris Dygala.

Pasak jo, penktadienį karinio jūrų laivyno vyriausiasis vadas buvo informuotas apie šių laivų būklę.

„Viceadmirolas Igoris Muchametšinas admirolui Vladimirui Koroliovui pranešė, jog specialioji karinio jūrų laivyno centrinės vadovybės darbo grupė patikrino „Igorio Kasatonovo“ ir „Gremiaščij“ įgulų pasirengimą vykdyti užduotis pagal bandymų planą. Laivų pasirengimo bandymams atitinkamą segmentą patikrino laivų statyklos „Severnaja Verf“ ir Jungtinės laivų statybų korporacijos vadovybė. Abiem įguloms leista išplaukti į jūrą“, – sakė I. Dygala.

22350-ojo projekto fregatose naudojama technologija, sumažinanti aptikimo radiolokatoriais galimybę. Tai reiškia, kad laivų fizinis matomumas sumažintas iki minimumo. Dėl originalaus dizaino šių laivų atspindimasis paviršius yra mažesnis. Šios fregatos yra skirtos koviniams veiksmams prieš laivus ir povandeninius laivus atokiose vandenynų zonose, taip pat aviacijos smūgiams atremti veikiant pavieniui ar laivų grupėse.

Šios serijos fregatos turi tapti moderniausiais savo klasės laivais Rusijos kariniame jūrų laivyne. Jos yra apginkluotos 130 mm artilerijos pabūklais A-192, zenitinių raketų kompleksais „Redut“, priešlaivinių raketų „Oniks“ arba „Kalibr“ paleidimo įrenginiais, prieš povandeninius laivus naudojamais ginklais „Paket-NK“. Jos taip pat gali nešti prieš povandeninius laivus naudojamus sraigtasparnius „Ka-27“.

20385-ojo projekto korvetės taip pat yra apginkluotos sparnuotosiomis raketomis „Kalibr“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Uošvio šaravaram

Uošvio šaravaram portretas
Шаравары "Хотели встать и сказать речь. Но смогли только пукнуть и лечь" (из анекдота)

uošvio šarovarai

uošvio šarovarai portretas
kvėpuot kvėpuokit, svarbu nepirdėkit

Dede

Dede portretas
Ir tu kvepok , kvepok
VISI KOMENTARAI 54

Galerijos

Daugiau straipsnių