Quantcast

Rusijos kalėjimų administracija atmeta A. Navalno kaltinimus

Rusijos kalėjimų administracija atmetė bado streiką paskelbusio Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno kaltinimus dėl blogo jo gydymo.

A. Navalnas gauna būtiną medicininę priežiūrą ir jam duodama pakankamai laiko miegoti, ketvirtadienį agentūrą „Reuters“ informavo administracija. Tačiau, anot jos, kaliniai privalo būti reguliariai kontroliuojami personalo, ir „tai neprieštarauja nuteistųjų teisėms“.

Kremlius taip pat kol kas nemato priežasčių imtis kokių nors veiksmų dėl A. Navalno. „Šis klausimas neįtrauktas į valstybės vadovo darbotvarkę“, – ketvirtadienį sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, kurį cituoja agentūra „Interfax“.

A. Navalnas, protestuodamas prieš nepakankamą medicininę priežiūrą, pradėjo bado streiką. Apie tai jis ranka rašytame laiške informavo kolonijos vadovybę. Laišką interneto platformose paviešino opozicionieriaus atstovai.

44-erių A. Navalnas skundžiasi stipriais nugaros ir kojų skausmais. Jis rašo, kad kolonijoje yra kankinamas ne tik neleidžiant jam miegoti, jam suteikiama ir nepakankama medicininė pagalba. A. Navalnas reikalauja būti apžiūrėtas jo pasirinkto gydytojo, tačiau tai jam neleidžiama.

Gydytojas Aleksejus Bainovas agentūrai „Reuters“ sakė, kad A. Navalno advokatai prašė jo apžiūrėti kalinį. Tačiau jis kol kas iš kalėjimų administracijos atsakymo į savo paklausimą negavo.

Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas A. Navalnas šiuo metu atlieka dvejų su puse metų laisvės atėmimo bausmę pataisos kolonijoje, esančioje už 100 km į rytus nuo Maskvos. Jis buvo sulaikytas netrukus po sugrįžimo į Rusiją iš Vokietijos, kur buvo gydomas po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga.

Opozicionierius įkalintas vasarį už tai, kad neva pažeidė lygtinio paleidimo sąlygas, kol gydėsi Vokietijoje. Jis pats teigia, kad šiais kaltinimais siekiama nutildyti jo kritiką Kremliaus atžvilgiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gal

gal portretas
geriau rasykit kaip liberkomunistai susidorojo su garbingu zmogum galejusio atskleisti pastaruju nieksybes gencidcentre tai jiems neiseis i /sveikata/ ?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių