Quantcast

Rusijos gydytojai ragina A. Navalną „nedelsiant“ nutraukti bado streiką

Aleksejaus Navalno privatūs gydytojai ketvirtadienį paragino jį kuo greičiau nutraukti savo bado streiką, kurį kalinamas Kremliaus kritikas paskelbė kovo 31-ąją, reikalaudamas tinkamo gydymo.

Kardiologas Jaroslavas Ašichminas ir dar keli gydytojai pareiškime sakė, kad jie prašo garsiausio Rusijos prezidento Vladimiro Putino oponento „nedelsiant nutraukti bado streiką, kad išsaugotų savo gyvybę ir sveikatą“.

„Jei bado streikas tęsis net trumpiausią laiką, deja, mums greitai paprasčiausiai nebeliks, ką gydyti“, – sakoma pareiškime, kurį paskelbė Rusijos nepriklausomas naujienų portalas „Mediazona“.

Kovo 31 dieną 44-erių A. Navalnas paskelbė bado streiką, reikalaudamas tinkamo gydymo dėl nugaros skausmų bei kojų ir rankų tirpimo.

A. Navalno gydytojai teigė, kad „didžiulės“ visuomenės paramos dėka Kremliaus kritikas antradienį buvo nuvežtas į civilinę ligoninę centriniame Vladimiro mieste ir gavo prieigą prie „to, kas atrodo kaip nepriklausoma apžiūra“.

Gydytojai pridūrė, kad anksčiau ketvirtadienį jie gavo A. Navalno sveikatos įvertinimo ir medicininių tyrimų rezultatus, o kitą dieną apie savo nuomonę per advokatus informuos opozicionierių.

Praėjusį savaitgalį A. Navalno gydytojai sakė, kad jis gali mirti „bet kurią akimirką“, jo kraujo tyrimui parodžius „kritinio lygio“ kalio koncentraciją.

Trečiadienį tūkstančiai rusų išėjo į savo miestų gatves išreikšti palaikymo A. Navalnui, o Vakarai perspėjo, kad opozicionieriaus mirties atveju Kremlius susidurs su „pasekmėmis“.

Tų protestų metu buvo sulaikyta daugiau nei 1 900 žmonių, įskaitant daugiau nei 800 žmonių Sankt Peterburge, skelbia nepriklausoma aktyvistų areštus stebinti grupė „OVD-Info“.

Ketvirtadienį naujame „Instagram“ įraše A. Navalnas teigė esąs kupinas „pasididžiavimo ir vilties“.

Dešinioji A. Navalno ranka Leonidas Volkovas sakė, kad opozicijos politiko gydytojai gavo informacijos apie jo sveikatą, nes Rusijos valdžia sureagavo į visuomenės spaudimą.

„Labai liūdna, kad norint pasiekti tokį rezultatą reikia 23 dienas atsisakyti maisto“, – platformoje „Telegram“ sakė L. Volkovas.

A. Navalnas buvo areštuotas sausio mėnesį sugrįžęs į Rusiją iš Vokietijos, kur gydėsi po sunkaus apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga. A. Navalną kėsintasi nunuodyti pernai rugpjūtį. Jis neteko sąmonės lėktuve, skridusiame iš Sibiro į Maskvą. Keletą dienų opozicionierių gydė vietos gydytojai, o vėliau jis buvo nuskraidintas gydytis į Berlyną.

Vakarų ekspertai nustatė, kad A. Navalnas buvo apnuodytas Sovietų Sąjungoje sukurta nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“. A. Navalnas kaltina Maskvą, bet V. Putino administracija neigia, kad yra kaip nors su tuo susijusi.

Vasarį A. Navalnas buvo nuteistas kalėti pustrečių metų už tai, kad pažeidė 2014-aisiais byloje dėl sukčiavimo jam skirtos lygtinės bausmės sąlygas, kai gydėsi Vokietijoje. Jis buvo uždarytas Pokrovo pataisos kolonijoje Vladimiro srityje, maždaug 100 km į rytus nuo Maskvos.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

aš portretas
kaip matosi su psichika daugeliui lietuvių netvarka,kam mums žinoti kas darosi su juo, žuliku , maištautoju ir tt, geriau daugiau apie gyvenimą nualintoj Lietuvoj, apie savas bėdas apie netikusiai išrinkta bobų valdžią ,apie sergančius tuos kurie neserga kovidu ir kas ligoninėse darosi, kodėl skiepai pagrinde tikvienos rūšies brukami,kodėlvaldžiašituo savivaliauja,kažkodėl visiems vienodai rodo, ojiems to ir reikia

Jo psichika pakrypusi... .......

Jo psichika pakrypusi... ....... portretas
Jeigu nusigalabis viskas pasibaigs........

:::::::

::::::: portretas
Su jo psichiką yra negerai.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių