Quantcast

Rusijos energetikos ministras: dėl Astravo AE elektros realizavimo bus sprendžiama

Baltarusija ir Rusija kartu ieškos galimybių realizuoti elektros energiją, kurią gamins Astravo atominė elektrinė, pareiškė Rusijos energetikos ministras Aleksandras Novakas.

Jį cituoja Rusijos naujienų agentūra „Interfax“.

Pasak A. Novako, elektros teikimo iš Astravo AE perspektyvos buvo aptartos per ketvirtadienį Minske vykusias Rusijos ir Baltarusijos vyriausybių vadovų Michailo Mišustino ir Ramano Haloučankos derybas.

„Elektros tiekimo iš branduolinės jėgainės klausimai taip pat buvo aptarti per Rusijos ir Baltarusijos premjerų susitikimą. Atitinkamos žinybos įpareigotos spręsti abiejų šalių elektros energetikos sistemų eksploatavimo klausimus“, – sakė Rusijos ministras.

Aleksandras Novakas/wikipedia.org nuotr.

A. Novako žodžiais, jis ir jo kolega iš Baltarusijos sutarė, kad artimiausiu metu bus sukurta speciali darbo grupė, kuri spręs visus šiuos klausimus.

Pirmąją Baltarusijoje branduolinę jėgainę netoli Lietuvos valstybinės sienos stato Rusijos valstybinė branduolinės energetikos korporacija „Rosatom“, projektas finansuojamas Rusijos valstybine paskola. Jėgainė turės du rusiško VVER projekto reaktorius, kurių kiekvieno galia – 1 200 megavatų.

Atitinkamos žinybos įpareigotos spręsti abiejų šalių elektros energetikos sistemų eksploatavimo klausimus.

Minskas skelbė, jog branduolinis kuras į pirmąjį reaktorių baigtas krauti rugpjūčio 20-ąją, jį įjungus bus pasiektas minimalus kontroliuojamas lygis – 1 proc. galios, o elektrą jis pradės gaminti lapkričio mėnesį. Antrąjį reaktorių tikimasi įjungti praėjus maždaug vieneriems metams nuo pirmojo reaktoriaus veiklos pradžios.

Lietuva yra aktyviausia Astravo AE projekto kritikė, akcentuojanti būtinybę laikytis saugumo reikalavimų. Tuo tarpu Minskas Vilniaus priekaištus dėl jų nepaisymo atmeta.

Lietuvos energetikos ministerija šios savaitės pradžioje pranešė, kad visos trys Baltijos šalys priartėjo prie techninių žingsnių, reikalingų solidariam Astravo AE elektros boikotui, galutinio suderinimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

DIEDUKAS

DIEDUKAS portretas
KAS BELIKO LIETUVIŠKU VALDŽIAGYVIŲ ĄSABOMS.PINIGUS IGNALINOS UŽDARYMUI IŠVOGĖ,IŠSIDALINO,NAUJAI NETURI PINIGŲ.TAD LIKO TIK ANT KAIMYNŲ PALOTI,O LINKEI JUK REIKIA UŽTRINTI SAVO KOMUNISTINĘ PRAEITI IR KOMUNISTINĘ PROPAGANDĄ,KURIĄ PASTARASIS TAIP NUOŠIRDŽIAI PLATINO LIETUVOS JAUNIMUI.

fiasko

fiasko portretas
Verslo schema aiski-maskoliai pastate cernobyli bulbasams ir priedo dar pirks is bulbasu ta elektra,nes gi bulbasams jos per daug,o i sandeli jos nepadesi...putleris norejo mums trojos arkli ipirsti,bet ji gavo pats,nes pabaltijis bbd ant BRELL- o,nebent uz dyka gaudami galim ta cernobyli palaikyti,kol bus naudinga.

Tiems

Tiems portretas
kuriems neaišku kam priklausys elektrinė- o kam gi priklausė Visagino AE, kurios saugumo didinimui buvo išleisti milijonai litų, o po to kelių patriotų/id dėka uždaryta?
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių