Quantcast

Rusijos diplomatijos vadovas: bendros G-20 deklaracijos nebus

  • Teksto dydis:

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ketvirtadienį pareiškė, kad Didžiojo dvidešimtuko (G-20) grupės susitikime nebus paskelbta bendra deklaracija, o vietoj jos šeimininkė Indija pateiks santrauką, ir dėl to apkaltino Vakarus.

„Deklaracija buvo užblokuota, o diskusijų rezultatai bus aprašyti santraukoje, apie kurią kalbės pirmininkaujanti Indija“, – po derybų Naujajame Delyje žurnalistams sakė S. Lavrovas.

Indijos užsienio reikalų ministras patvirtino, kad bendros deklaracijos nepavyko priimti dėl nesutarimų karo Ukrainoje klausimu.

„Šiuo klausimu, kuris, atvirai kalbant, buvo susijęs su Ukrainos konfliktu, buvo nesutarimų, skirtumų... Jų negalėjome suderinti tarp įvairių šalių“, – žurnalistams sakė Subrahmanyamas Jaishankaras (Subrahmanjamas Džaišankaras).

Karo Ukrainoje klausimas dominavo ketvirtadienio susitikime.

Pasak S. Lavrovo, diskusijos dėl bendros deklaracijos strigo dėl kelių klausimų, įskaitant Rusijos primygtinį reikalavimą ištirti „Nord Stream“ dujotiekių sabotažą praėjusiais metais.

Dėl rugsėjo sprogimų Rusija kaltina Vakaraus, o šie – Rusiją.

Tačiau kol kas Švedijos, Danijos ir Vokietijos pareigūnai, atlikę tyrimus, neapkaltino jokios šalies ar veikėjo.

„Kalbame apie manieras. Na, o mūsų kolegų Vakaruose jos tikrai labai blogos“, – sakė S. Lavrovas po ketvirtadienio derybų.

„Jie nebegalvoja apie diplomatiją; dabar jie tik šantažuoja ir grasina visiems kitiems“, – pareiškė jis.


Šiame straipsnyje: Sergejus Lavrovaskaras UkrainojeG-20 susitikimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių