Quantcast

Lietuvos pašonėje – didelės Rusijos pajėgų pratybos

Daugiau nei 3 500 Rusijos Baltijos laivyno karių dalyvauja taktinėse pasienio apsaugos pajėgų pratybose viename kariniame poligone Lietuvos pašonėje esančioje Kaliningrado srityje, pranešė kariškiai.

Šie manevrai buvo pradėti atliekant iš anksto neskelbtą pajėgų ir kovinės technikos parengties patikrinimą Vakarų ir Centrinėje karinėse apygardose, kurį praeitą savaitę įsakė surengti Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Didelio masto pratybose Kaliningrado srityje dalyvauja per 450 karinės technikos vienetų, įskaitant šarvuotuosius transporterius BMP-2, tankus T-72, savaeigius pabūklus ir ryšių kompleksus, Vakarų karinės apygardos atstovas spaudai 2-ojo laipsnio kapitonas Vladimiras Matvejevas pirmadienį sakė naujienų agentūrai ITAR-TASS.

Pakrantės sargybos pajėgos, atvykusios į poligoną iš nuolatinio dislokavimo bazių, dalyvauja gynybos ir puolamųjų operacijų pratybose, tobulindamos savo įgūdžius naudoti įprastinę ginkluotę ir įrangą, manevruoti mūšio lauke ir statyti įtvirtinimus. Per taktines pratybas kariai vykdė šaudymo, inžinerijos ir specialiųjų mokymų užduotis sąlygomis, kurios buvo maksimaliai artimos tikro mūšio aplinkai, aiškino V.Matvejevas.

Motorizuotųjų šaulių pulkų kariai mokėsi vykdyti gynybos ir puolamąsias operacijas sąlyginio priešo vykdomos radijo ir kitokių elektroninių ryšių blokados sąlygomis, apšaudomi artilerijos ir atakuojami aviacijos, sakė atstovas.

Per paskutinį šių pratybų etapą kariai mokysis šaudyti iš visų rūšių šaunamųjų ginklų ir raketinių granatsvaidžių į taikinius, kuriuos imituoja vikšrinės mašinos ir visureigiai, taip pat į sąlyginio priešo karius imituojančius taikinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uz

uz portretas
tuos karinius /cirkus Obama privalo ivesti uzkarda visiems rusijos atsakingiems pareigunams ir ju seimos nariams ir nesvaistyti pazadu vejais nes toks elgesys tai nera garbingo zmogaus ir nera cia ko pataikauti rusiskai /meskai/ nes tai prives prie neriboto nesiskaitymo su kitais. Pobuli daryk isvadas nes masonai taves negelbes...

kaimynai

kaimynai portretas
laisvos bei nepriklausomos politinems keksems,reikia isdalinti sikpuodzius-lengviau bus isgyventi.

666

666 portretas
debilai , pratybų jiems reikia . Manau kad pas psichiatrą , pradžiai putiną .
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių