Quantcast

Rusijos aneksuoto Krymo gyventojas nuteistas 10 metų kalėjimo už sabotažą

Rusijos aneksuoto Krymo gyventojas buvo nuteistas 10 metų kalėjimo už tai, kad padegė šaukimo į kariuomenę skyriaus biurą ir rengė išpuolį ant vieno pusiasalio tilto, antradienį pranešė Rusijos saugumo tarnyba (FSB).

Remiantis FSB pareiškimu, vyras iš Ukrainos Krymo pusiasalio, kurį 2014 metais aneksavo Rusija, buvo sulaikytas 2022-ųjų birželį.

Jis buvo nuteistas už vieno Krymo sostinės Simferopolio šaukimo į kariuomenę punkto padegimą ir pasirengimą sunaikinti geležinkelio tiltą.

„Per kratą buvo konfiskuota granata RGD-5“, – sakoma pareiškime.

Tyrėjai taip pat rado telefoną su pusiasalyje esančių geležinkelio tiltų nuotraukomis ir užrašų knygelę, kurioje buvo ranka nubraižytas paslėpto ginklų arsenalo, įskaitant prieštankinę miną ir detonatorių, planas, priduriama jame.

Nuo 2022-ųjų vasario, kai Rusija pradėjo plataus masto karą Ukrainoje, buvo įvykdyti keli sabotažo aktai prieš rusų kariuomenės bazes, šaukimo į kariuomenę punktus ir geležinkelius, kuriais vyksta tiekimas šalies kariuomenei.

FSB vadovas Aleksandras Bortnikovas yra apkaltinęs Ukrainą ir Vakarų valstybes kurstant rusus ginkluotam sukilimui, o Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas savo ruožtu apkaltino Vakarų saugumo tarnybas dalyvaujant, jo teigimu, teroristiniuose išpuoliuose Rusijoje.

A. Bortnikovo teigimu, nuo praėjusių metų vasario Rusijoje buvo užkirstas kelias 118 teroristinių nusikaltimų.


Šiame straipsnyje: RusijaKrymasaneksijaFSBkaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių