Quantcast

„Ukrenerho“: Zaporižios AE vėl prijungta prie elektros tinklo (atnaujinta)

Okupuota Ukrainos Zaporižios atominė elektrinė vėl prijungta prie elektros tiekimo tinklo, pirmadienį pranešė ukrainiečių elektros tinklų operatorė „Ukrenerho“.

Pranešime nurodoma, kad „Ukrenerho“ dedant maksimalias pastangas objektui pradedama tiekti elektra iš Ukrainos energetinės sistemos.

Anksčiau pirmadienį elektrinę kontroliuojantys rusai paskelbė, kad ji buvo atjungta nuo elektros tiekimo tinklo.

„Dėl nutrūkusios aukštos įtampos linijos elektrinė prarado išorinį elektros energijos tiekimą“, – platformoje „Telegram“ rašė Rusijos administracija ir pridūrė, kad gedimo priežastys tiriamos, o atsarginiai dyzeliniai generatoriai užtikrina elektrinės darbą.

Ukrainos branduolinės energetikos agentūra „Enerhoatom“ apkaltino Rusiją pirmadienio rytą įvykdžius išpuolį, dėl kurio nutrūko elektros energijos tiekimas, ir teigė, kad tai jau septintas atvejis nuo 2022 metų kovo, kai joje buvo atjungta elektra. 2022-ųjų kovą Maskvos kariuomenė perėmė elektrinės kontrolę.

Zaporižios elektrinė tiekdavo apie 20 proc. Ukrainos elektros energijos ir, nepaisant dažno apšaudymo, veikė pirmaisiais Rusijos karo mėnesiais, bet rugsėjį sustabdė elektros energijos gamybą.

Nuo to laiko nė vienas iš šešių sovietinių laikų reaktorių negamina elektros energijos, tačiau elektrinė yra prijungta prie Ukrainos elektros tinklo jos reikmėms, visų pirma – reaktoriams aušinti.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeZaporižios atominė elektrinė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių