Quantcast

Rusijoje sulaikyti 17 žiniasklaidos darbuotojų, nušvietusių A. Navalno teismą

Rusijos žurnalistų sąjunga (RŽS) pranešė, kad antradienį buvo sulaikyta 17 žiniasklaidos darbuotojų, rengusių reportažus apie opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno teismą ir dėl jo vykusius protestus.

Taip pat pranešama, kad teisėsaugininkai užpuolė vieną tinklaraštininką, ant kurio liemenės buvo užrašyta „Spauda“.

Anksčiau RŽS skelbė apie 11 sulaikytų žurnalistų. Dauguma šių dieną sulaikytų žiniasklaidos atstovų po dokumentų patikrinimo buvo paleisti.

„Naktį Maskvoje buvo sulaikyti [dar] šeši žurnalistai ir nukentėjo vienas tinklaraštininkas su liemene, ant kurios buvo užrašyta „Spauda“, – susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalu pranešė RŽS. Naktį sulaikyti žurnalistai buvo nuvežti į vidaus reikalų poskyrį.

Nurodoma, kad buvo sulaikyti federalinės informacinės analitinės agentūros „Rosbalt“ korespondentai Aleksejus Vološinovas ir Stanislavas Koriaginas.

„Jie turėjo visus dokumentus ir liemenes su užrašu „Spauda“. Įsikišus Rusijos žurnalistų sąjungai, jie buvo paleisti“, – sakoma pranešime.

Be to, buvo sulaikytos leidinio „Važnyje istorii“ žurnalistė Jekaterina Arenina, nepriklausomo naujienų portalo „The Bell“ darbuotojos Valerija Pozyčaniuk ir Anastasija Stognei, kurias po kelių valandų iš vidaus reikalų poskyrio taip pat paleido.

„Jėgos struktūrų darbuotojai lazda trenkė per galvą kanalo „RealView“ autoriui Fiodorui Chudokormovui. Jis vilkėjo geltoną liemenę su užrašu „Spauda“, rankose turėjo technikos. Nacionalinės gvardijos nario, smogusio tinklaraštininkui, atžvilgiu bus atliktas tarnybinis patikrinimas“, – sakoma pranešime.

Taip pat buvo sulaikytas per protesto akciją dirbęs interneto leidinio „Otkrytyje medija“ žurnalistas Dmitrijus Nikitinas; jam gresia areštas iki 15 parų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Jiems visiems būtų labai sveika įpilti lazdų per padus. Po to dar kelis kartus pakartoti. O po to tiesiu taikymu už Čerskio kalnagūbrio...

Salin pldoraskas

Salin pldoraskas portretas
Jei reiketu cekistui ir jo draugams begti is salies, kur jie begtu? Kur rusija tuei draugu? Siaures koreja? Iranas? Venesuela? Sudanas? Kinija? Centrine Afrikos Respublika? Zimbabve? Kokie niekingi putino draugai :)))))))

P1d0raskos

P1d0raskos portretas
Rusu vatnikai su malonumu ciulpia diktatoriui putinui. Tas juos ant keturiu daro i uzpakali, o vatnikai is laimes zvygauja. Kas per vergai tie vatnikai
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių