Quantcast

Rusijoje nuteisimu baigėsi kontroversiška jaunimo ekstremizmo byla

Rusijos teismas ketvirtadienį nuteisė kelis vienos jaunimo organizacijos narius ekstremizmo byloje, kurią daugelis kritikų laiko sufabrikuota.

Maskvos Liublino rajono teismas pripažino grupės „Naujoji didybė“ narius kaltais dėl ekstremistinės organizacijos įsteigimo.

Remiantis teisėjo Aleksandro Maslovo paskelbtu nuosprendžiu, Viačeslavas Kostylenkovas nuteistas kalėti septynerius metus, Piotras Karamzinas – pusseptintų metų, Viačeslavas Kriukovas – šešerius metus, o Maksimas Roščinas, Dmitrijus Poletajevas, Marija Dubovik ir Anna Pavlikova – atitinkamai puseptintų, šešerius, šešerius ir ketverius lygtinai.

Be to, teismas visiems septyniems nuteistiesiems uždraudė penkeriems metams viešai skelbti internete „medžiagą ir kreipimusis“.

P. Karamziną, V. Kriukovą ir M. Roščiną teismas liepė kalinti, kol įsigalios nuosprendis. D. Poletajevas buvo paleistas iš areštinės, o likusiems keturiems buvo panaikintas namų areštas.

Prokurorai prašė teismo skirti trims nariams nuo šešerių iki pusaštuntų metų laisvės atėmimo bausmes, o dar keturis kaltinamuosius – nuteisti kalėti nuo keturių iki pusseptintų metų lygtinai.

Visi jie buvo areštuoti 2018 metų kovą ir apkaltini ekstremistinės organizacijos, siekiančios nuversti vyriausybę, įkūrimu. Advokatai tvirtino, kad šios grupės radikalią programą parašė su priedanga veikęs policininkas – taigi, byla aptarti politikos susitikinėjusiems jaunuoliams iš esmės galėjo būti sufabrikuota.

Žmogaus teisių gynėjai kritikavo bylą kaip akivaizdų policijos piktnaudžiavimo ir politinių motyvų paskatinto Rusijos kovos su ekstremizmu įstatymų taikymo pavyzdį.

Dviejų jauniausių narių – 17-metės A. Pavlikovos ir 19-metės M. Dubovik – suėmimas 2018 metų rugpjūtį išprovokavo didžiulį protestą, po kurio abi paauglės buvo paleistos, bet joms skirtas namų areštas.

Vienas kalėjime likęs organizacijos narys tvirtino, kad policija jį mušė ir kankino.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bele kas

Bele kas  portretas
Asilams anonimams - ausis nukirpti ir uodegas...

Anonimas

Anonimas portretas
Tokiems piemenims dar padėtų gerai iškaršti kailį bizūnais. Ypač kvailoms mergoms...kalėjimo nereikia.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių