Quantcast

Rusija žada atsakyti į ES sankcijas

Europos Sąjungos sankcijos Rusijai neliks be atsako, ketvirtadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

„Nurodyti žingsniai, kaip suprantate, neliks be tinkamo atsako“, – sakė ji spaudos konferencijoje.

Rusijos URM atstovė pareiškė, kad Rusija ne kartą perspėjo „kolegas Briuselyje ir kitose Europos šalyse, kad toks įkyrus Europos Sąjungos noras Rusijai primesti atsakomybę už situaciją su Navalnu taps tikru lakmuso popierėliu tolesniems mūsų santykiams su ES, – pareiškė M. Zacharova.  – Apgailestaudami turime konstatuoti, kad mūsų žodžių neišgirdo.“

Europos Sąjunga dėl rusų opozicionieriaus A. Navalno apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga ėmėsi sankcijų prieš šešis fizinius asmenis ir Valstybinį organinės chemijos ir technologijų mokslinių tyrimų institutą, rašoma ketvirtadienį oficialiame ES leidinyje paskelbtame dokumente.   

Bendrijos sankcijos paskelbtos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) direktoriui Aleksandrui Bortnikovui, Rusijos prezidento vidaus politikos valdybos viršininkui Andrejui Jarinui, prezidento administracijos vadovo pirmajam pavaduotojui Sergejui Kirijenkai, prezidento įgaliotajam atstovui Sibiro federalinėje apygardoje Sergejui Meniailai ir gynybos ministro pavaduotojams Pavelui Popovui bei Aleksejui Krivoručkai.   

Sankcijos taip pat įvedamos Valstybiniam organinės chemijos ir technologijų mokslinių tyrimų institutui. 

Sankcijos įsigalioja nuo atitinkamo dokumento paskelbimo, t. y., nuo spalio 15-osios. 

Šios baudžiamosios priemonės numato draudimą atvykti į ES ir turto Bendrijoje įšaldymą. 

Sankcijos, susijusios su A. Navalno apnuodijimu, įvestos pagal baudžiamųjų priemonių, taikomų už cheminio ginklo platinimą ir panaudojimą, režimą. Pagal šį režimą buvo paskelbtos sankcijos asmenims, kuriuos ES laiko prisidėjusiais prie buvusio Rusijos šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimu 2018 metais.    

Spalio 6 dieną Cheminio ginklo uždraudimo organizacija (OPCW) paskelbė, kad Kremliaus kritikas A. Navalnas buvo apnuodytas viena iš nervus paralyžiuojančių medžiagų „Novičiok“, neįtraukta į Cheminio ginklo konvencijos priede esantį cheminių medžiagų sąrašą.   

Vokietija pasiūlė OPCW perduoti šias išvadas visoms Cheminio ginklo konvenciją ratifikavusioms šalims. 

Rusija griežtai neigia savo atsakomybę dėl A. Navalno apnuodijimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

uz tai

uz tai portretas
anukas jiems ,,sankcijas,, ives...

Trantas

Trantas portretas
"Neliks be atsako" :D Užstrigo plokštelė,tas pats per tą patį.Su tuo atsaku tik savo piliečius baudžia.

Anonimas

Anonimas portretas
Cha cha cha ...... zada jau 30 metu, bet kaip eda Europos demokratini suda taip ir eda toliau. Rusija negali atsakyti i jokias Vakaru sankcijas nes Putino patarejai, Soigu ir ministrai yra PARSIDAVE Amerikai ir ES. Ju privogti milijardai kas menesi plaukia i ofsorines kompanijas uzsienyje. Rusai kaip ir lietuviai yra avinu banda.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių