Quantcast

Rusija uždaro Kanados transliuotojo CBC biurus Maskvoje

  • Teksto dydis:

Rusija trečiadienį pranešė, kad uždaro Kanados transliuotojo CBC biurus Maskvoje, atsakydama į Otavos sprendimą uždrausti Kremliaus remiamą naujienų organizaciją RT.

„Priimtas sprendimas imtis atsakomųjų priemonių dėl Kanados veiksmų, šiuo atveju – uždaryti Kanados televizijos ir radijo transliavimo bendrovės CBC biurus Maskvoje, panaikinant ir jos žurnalistų akreditacijas bei rusiškas vizas“, – nurodė Užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Kovą Otava oficialiai uždraudė transliuoti RT ir „RT France“, teigdama, kad jų programos „neatitinka Kanados transliavimo standartų“.

Propagandos skleidimu kaltinami RT ir valstybės kontroliuojama žiniasklaidos priemonė „Sputnik“ blokuojami daugumoje Vakarų šalių nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą pradžios.

M. Zacharovos teigimu, Kanados sprendimas buvo „rusofobiškas“, o CBC tapo „propagandiniu triukšmu“.

„Bet koks alternatyvus požiūris skelbiamas Kremliaus dezinformacija“, – pareiškė ji.

Kanada tvirtai remia Rusijos užpultą Ukrainą, o Otava yra viena iš garsiausiai už griežtas sankcijas Maskvai pasisakančių sostinių.

Reaguodama į tokią poziciją, Rusija uždraudė įvažiuoti keliems šimtams kanadiečių, įskaitant aukšto rango pareigūnus, įstatymų leidėjus ir žurnalistus.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė


Šiame straipsnyje: Rusijakaras UkrainojeKanadaMarija Zacharovauždaro CBS biurus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių