Quantcast

Rusija sako norinti išvengti Vakarų technologijų milžinių blokavimo

Kremlius antradienį išreiškė viltį, kad Rusija nebus priversta savo teritorijoje blokuoti Vakarų technologijų milžinių, bet pabrėžė, kad šios kompanijos privalo laikytis Rusijos įstatymų.

Šalies pareigūnai pastaraisiais mėnesiais didino spaudimą užsienio socialinės žiniasklaidos platformoms, ypač toms, kuriose skelbiama kalinamam Kremliaus kritikui Aleksejui Navalnui palankaus turinio.

„Niekas nenori visiško uždraudimo ir būtų kvaila tokį [draudimą] propaguoti“, – interviu savaitraščiui „Argumenty i fakty“ sakė prezidento Vladimiro Putino atstovas Dmitrijus Peskovas.

„Tačiau būtina priversti kompanijas laikytis mūsų taisyklių“, – pabrėžė jis.

„Norėtume tikėtis, kad to neprireiks ir kad bus rasta būdų šiam konfliktui išspręsti“, – nurodė D. Peskovas. Jo interviu buvo paskelbtas antradienį.

Rusijos žiniasklaidos priežiūros institucija anksčiau šį mėnesį pradėjo riboti socialinio tinklo „Twitter“ paslaugas šalies teritorijoje, nurodžiusi, kad ši JAV platforma nepaisė jos prašymų pašalinti tam tikrą turinį.

„Roskomnadzor“ sakė, kad nuo 2017 metų nusiuntė tviteriui „daugiau kaip 28 tūkst. pradinių ir kartotinių prašymų“ pašalinti nuorodas į vaikų pornografiją, informaciją apie narkotikų vartojimą ir raginimus nepilnamečiams nusižudyti.

„Twitter“ yra sakęs, jog neremia „jokio neteisėto elgesio“ ir yra „labai susirūpinęs dažnėjančiais bandymais blokuoti bei slopinti viešą pokalbį internete“.

Rusijos pareigūnai pastaraisiais metais pasiremdami kova su ekstremizmu bei terorizmu ir nepilnamečių apsauga griežtina interneto kontrolę.

2019 metais buvo priimtas įstatymas dėl „suverenaus interneto“ kūrimo, siekiant atskirti Rusiją nuo pasaulinio tinklo. Aktyvistai baiminasi, kad taip bus sustiprinta vyriausybės kontrolė kibernetinėje erdvėje ir slopinama žodžio laisvė.

Rusija jau yra uždraudusi virtinę interneto svetainių, atsisakiusių bendradarbiauti su valdžia. Tarp jų yra vaizdo platforma „Dailymotion“ ir profesinis socialinis tinklas „LinkedIn“.

„Jei nenorite sutikti su mūsų taisyklėmis, negalite čia dirbti, – minėtam savaitraščiui sakė D. Peskovas. – Nė viena save gerbianti šalis neleistų kokiai nors kompanijai primesti savų taisyklių. Tai neįmanoma.“

Kremliaus atstovas taip pat sakė, kad V. Putinas neturi jokių paskyrų ir nenori joms gaišti laiko.

„Jam to nereikia. Jis turi... giminaičių ir artimųjų“, – nurodė D. Peskovas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Putinas zudikas

Putinas zudikas portretas
Zudiko putino giminaiciai ir artimieji visi kazkokiu budu tapo multi-milijardieriais net nedirbant. Neblogai prasisuko, ar ne?

Anonimas

Anonimas portretas
Tik blokuokit ir kuo greičiau. Kol jaunosios kartos nenudebilino, kaip Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių