Quantcast

Rusija perspėja Turkiją nepulti Sirijos pajėgų

Rusija trečiadienį perspėjo Turkiją nepulti Sirijos pajėgų, turkų lyderiui Recepui Tayyipui Erdoganui (Redžepui Tajipui Erdohanui) pagrasinus iki šio mėnesio pabaigos Sirijos Idlibo regione surengti operaciją, jei Damaskas nepatrauks savo pajėgų nuo turkų postų.

„Jei kalbame apie operaciją prieš legitimią Sirijos (Arabų) Respublikos valdžią ir Sirijos (Arabų) Respublikos ginkluotąsias pajėgas, tai, žinoma, būtų blogiausias scenarijus“, – pareiškė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Tačiau jis pridūrė, kad Maskva neprieštaraus, jei Turkija, laikydamasi esamų susitarimų, puls „teroristų grupuotes Idlibe“.

„Kontaktai su Turkija tęsiasi“, – sakė D. Peskovas.

Anksčiau trečiadienį R. T. Erdoganas pagrasino surengti „neišvengiamą“ operaciją Idlibe.

„Operacija Idlibe yra neišvengiama, – parlamente savo partijos įstatymų leidėjams kalbėjo prezidentas. – Pradėjome atbulinį skaičiavimą, skelbiame galutinius perspėjimus.“

Sirijos pajėgos, remiamos Rusijos aviacijos, vykdo brutalų puolimą Idlibe – paskutinėje sukilėlių tvirtovėje šalies šiaurės vakaruose. Per šią kampaniją namus teko palikti per 900 tūkst. žmonių.

2018 metais Rusija ir Turkija Idlibo regione sutarė įkurti demilitarizuotąją zoną, iš kurios turėtų būti išstumti „radikalūs“ kovotojai.

Maskva tvirtina, kad teroristų grupuotės tęsia kovas šioje šiaurės vakarinėje provincijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o

o portretas
stai ir turku nato?... juk tai aisku kad sia pekla uzkure javpompeo o trumpas vykdo tik vidaus politika kol jam leidziama taip zydai vykdo savo plana persijos ir kt valstybiu atzvilgiu 1 zodziu kapitalpolitbarakas kitaip nepavainsi ir patys sau duobe kasa ?....

Birutė

Birutė portretas
O kodėl Rusija užpuolė Ukrainą?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių