Quantcast

Rusija pareikalavo iš „Facebook“ pasiaiškinti dėl užblokuotų paskyrų

Rusija ketvirtadienį pareikalavo iš socialinių tinklų milžinės „Facebook“ pasiaiškinti dėl pareiškimų, kad bendrovė blokavo kampaniją, kuria buvo siekiama suklaidinti prieš Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno areštą protestavusius rusus.

JAV įsikūręs socialinis tinklas nurodė, kad jo automatinės sistemos aptiko ir užblokavo 530 „Instagram“ paskyrų, naudotų per kampaniją, nukreiptą prieš rusų demonstrantus, išėjusius į gatves sausio viduryje, kai A. Navalnas buvo sulaikytas vos grįžęs iš Vokietijos, kur gydėsi po apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok.

Rusijos ryšių priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ išsiuntė „Facebook“ vadovybei laišką su prašymu pateikti paskyrų, prie kurių prieiga buvo apribota, sąrašą, taip pat paaiškinti jų blokavimo priežastis“, – nurodė ši rusų ryšių priežiūros tarnyba.

Institucija pareikalavo, kad „Facebook“, kuriai priklauso minėta dalijimuisi nuotraukomis skirta platforma, taip pat pateiktų įrodymų, kad užblokuotos paskyros atliko „neteisėtų veiksmų“.

Užblokuotų „Instagram“ paskyrų tinklas protestuotojų žinutėms užgožti naudojo saitažodžių ir interneto adresų sekimo metodą, dažnai pasitelkiamą brukalų platintojų arba finansinių sukčių,  pažymėjo „Facebook“ pasaulinės kovos su grėsmėmis skyriaus vadovas Davidas Agranovichius (Deividas Agranovičius).

Remiantis „Facebook“ pateiktais pavyzdžiais, kai kuriose „Instagram“ žinutėse buvo teigiama, kad kai kurie protestų dalyviai užsikrėtė koronavirusu ir vėliau mirė.

„Facebook“ pranešė, jog viena ar daugiau iš šių „Instagram“ paskyrų turėjo 55 tūkst. sekėjų.

Dešimtys tūkstančių rusų opozicijos šalininkų sausį ir vasarį ėjo į gatves protestuoti prieš A. Navalno areštą ir du dešimtmečius besitęsiantį prezidento Vladimiro Putino valdymą.

Praėjusį mėnesį opozicionierius buvo nuteistas kalėti pustrečių metų už lygtinės bausmės pažeidimus, padarytus jam tebesigydant ir reabilituojantis Vokietijoje po apnuodijimo.

 


Šiame straipsnyje: RusijaFacebookInstagram

NAUJAUSI KOMENTARAI

Aūū

Aūū portretas
Vatnikai,kur jūs?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių