Quantcast

Rusija: oro susiekimo su Baltarusija suvaržymai kelia pavojų keleiviams

Rusija penktadienį pareiškė, kad Vakarų šalys elgiasi neatsakingai ir sukelia pavojų keleiviams, uždrausdamos skrydžius Baltarusijos oro erdvėje po praeitą savaitgalį įvykusio incidento, kai autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimas priverstinai nutupdė Minske bendrovės „Ryanair“ lainerį ir sulaikė juo skridusį opozicijos žurnalistą bei jo draugę.

„Tai, ką padarė Vakarai, uždrausdami skrydžius Baltarusijos oro erdvėje dėl politinių priežasčių, yra visiškai neatsakinga ir sukelia pavojų keleivių saugumui“, – per „Facebook“ parašė Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova.

Pasak jos, „per vieną dieną“ Europos Sąjungos priimtas sprendimas pakeisti lėktuvų maršrutus sukels „milžiniškų problemų žmonėms“.

„Briuseliui laikas išmokti imtis veiksmingų priemonių dėl tikro, ne menamo žmonių saugumo“, – pridūrė M. Zacharova.

Sekmadienio popietę Minsko oro uoste buvo nutupdytas keleivinis bendrovės „Ryanair“ lėktuvas, skridęs iš Atėnų į Vilnių. Jis buvo priartėjęs prie Lietuvos oro erdvės, tačiau buvo priverstas pasukti į Baltarusijos sostinę. Lėktuvui nusileidus Minske, sulaikytas juo skridęs tinklaraštininkas opozicionierius Ramanas Pratasevičius, taip pat jo mergina, Europos humanitarinio universiteto Vilniuje studentė, Rusijos pilietė Sofija Sapega.

Dėl šio incidento ES lyderiai sutarė uždrausti Baltarusijos oro bendrovėms skraidyti į bloką ir paragino ES oro bendroves neskraidyti Baltarusijos oro erdve, didinant spaudimą, ES svarsto įvesti šaliai sektorines sankcijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietiškas

Pilietiškas portretas
Tik Rusija ir gali taip mąstyti! Pavojus visiems, kurie skrenda virš Baltarusijos - nežinia ką gali sugalvoti Putino ir Lukašenkos duetas!

dzeveckiuks

dzeveckiuks  portretas
Pavojų keleiviams kelia Putinas ir Lukašenka.

kremliaus kurantai

kremliaus kurantai portretas
baltarusija ir rusija kelia pavoju visai civilizuotai zmonijai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių