Quantcast

Pasaulyje vyksta solidarumo su Ukraina protestai: „Rusija, lauk!“

Šeštadienį visame pasaulyje prasiveržė Ukrainą palaikantys protestai, kai tūkstančiai žmonių nuo Londono iki Romos bei Barselonos išėjo į gatves, smerkdami Rusijos išpuolį prieš kaimyninę valstybę.

Maskvos invazija sukėlė pasaulinį pasipiktinimą bei paskatino Vakarus įvesti baudžiamąsias sankcijas, taip pat ir nukreiptas asmeniškai prieš Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną.

Šeštadienį pasaulio miestuose vyko mitingai, kurių dalyviai prisijungė prie pasmerkimo choro ir ragino nutraukti kraujo liejimą.

Šveicarijoje įvairiose šalies vietose rinkose tūkstančiai žmonių, apie tūkstantis jų – prie Jungtinių Tautų Europos būstinės Ženevoje.

Scanpix nuotr.

Ukrainos nacionalinėmis mėlyna ir geltona spalvomis apsisiautę demonstrantai apspito „Sulūžusią kėdę“ – didelę skulptūrą, simbolizuojančią civilių žūtis kare.

Protestų metu reikalauta griežtesnių sankcijų iš Vyriausybės, iki šiol susilaikiusios nuo griežtų sankcijų ir vietoj to likusios arčiau savo įprastos „neutralios“ laikysenos.

Prie protesto prisijungė Šveicarijoje gyvenantys rusai – laikydami plakatus su užrašu „Esu rusas“ jie demonstravo savo nepritarimą karui.

Rusijos kaimynėje Suomijoje tūkstančiai žmonių susirinko sostinėje Helsinkyje, šaukdami „Rusija, lauk, šalin Putiną!“

Daugiau kaip tūkstantis protestuotojų atsiliepė į profesinių sąjungų ir nevyriausybinių organizacijų kvietimą Romos centre, susibūrę aplinkui pakylą laikydami užrašą „Prieš karą“.


Šiame straipsnyje: protestaikaras UkrainojeRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių