Quantcast

Rusija kelia bylą „Euronews“ kanalui dėl taikinio su V. Putino atvaizdu

  • Teksto dydis:

Rusija pirmadienį pareiškė, kad pradeda tyrimą dėl televizijos naujienų kanalo „Euronews“ reportažo, kuriame buvo parodyti ukrainiečių kariai, per pratybas šaudantys į prezidento Vladimiro Putino su Adolfo Hitlerio ūsais atvaizdo taikinį.

Rusijos telekomunikacijų priežiūros valdyba pranešė, kad nagrinės minėtą reportažą, gavusi vieno valdančiosios partijos deputato skundą, kuriame sakoma, kad toks įrašas yra įžeidimas Rusijos lyderiui ir visai rusų tautai, „kuri išgyveno Antrojo pasaulinio karo siaubus“.

Pasak priežiūros tarnybos „Roskomnadzor“ atstovo Vadimo Ampelonskio, kol kas anksti pasakyti, ar Rusijos valdžia imsis daugiau veiksmų, kad nubaustų Lione įsikūrusį televizijos kanalą.

Tačiau atstovas pridūrė, jog pripažinus, kad kokia nors žiniasklaidos priemonė yra atsakinga už neapykantos kurstymą, priežiūros tarnyba paprastai paskelbia oficialų papeikimą.

Pareigūnai turi teisę blokuoti tokio transliuotojo transliacijas šalyje, jeigu per metus jis gauna du tokius papeikimus.

„Toks atvejis bet kokiam kanalui būtų ne paprastas, ypač tokiam gerbiamam kaip „Euronews“ kanalas“, – sakė V.Ampelonskis naujienų agentūrai AFP.

Penktadienį keliomis kalbomis transliuojantis kanalas parodė, kaip kaukėti Ukrainiečių kariai šaudymo pratybose naudoja V.Putino portretą su pripaišytais A.Hitlerio ūsais.

„Mes juos ruošiame karui, – paaiškino šaudymo instruktorius įraše. – Išgyventi karo sąlygomis ir sunaikinti priešą Rusijos karių okupacijos arba invazijos atveju“.

Tyrimo reikalavęs valdančiosios partijos „Vieningoji Rusija“ deputatas Michailas Markelovas sako, kad kanalas turi oficialiai atsiprašyti už šį reportažą.

„Aš reikalauju, kad prokurorai pradėtų tyrimą ir įvertintų vaizdo įrašą, kuris kenkia Rusijos nacionaliniams interesams“, – sakė jis naujienų agentūrai AFP.

Savo laiške priežiūros tarnybai ir generalinei prokuratūrai deputatas rašo, kad šaudymo pratybų įrašas „kursto rasinę neapykantą ir neapykantą žmogui“.

B. Obama su asilo ausimis

Tuo metu Rusijos atstovas Europos kanalo priežiūros taryboje pareiškė, kad „Euronews“ nenorėjo nieko įžeisti. Kalbėdamas per radiją „Echo Moskvy“ Piotras Fedorovas sakė, kad „Euronews“ anksčiau yra parodęs JAV prezidento Obamos Baracko (Obamos Barako) atvaizdą su „asilo ausimis“ ir net nacių uniformą dėvinčią Vokietijos kanclerę Angelą Merkel.

Kijevas ir Vakarai kaltina V.Putiną, kad šis siunčia į Ukrainą reguliariąsias pajėgas padėti su Kijevo vyriausybės pajėgomis kovojantiems prorusiškiems separatistams. Rusija šiuos kaltinimus neigia.

Rusijos lyderis yra vienas nekenčiamiausių žmonių Ukrainoje – su V.Putino atvaizdais leidžiamas tualetinis popierius, populiarūs jį necenzūriniais žodžiais keikiantys šūkiai.

Nuo kovo mėnesio, kai Maskva aneksavo Krymo pusiasalį, bet kokia V.Putino ar jo politikos kritika Rusijos valstybinėje žiniasklaidoje tapo tabu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

analize

analize portretas
Įdomu per kurią vietą buvo įžiūrėta rasinė neapykanta? Gal Markelovas įsivaizduoja, kad rusai ir ukrainiečiai yra skirtingų rasių? Panašiai buvo, kai Hitleris įsivaizdavo save kaip arijų rasę. Visus kitus įsivaizdavo kitos rasės. Kuo tai baigėsi, žinome.

RUSAS

RUSAS portretas
Debilus is visur reikia varyti nors europoj,nors azijoj Bukaprotis kastuvu turi dirbti Nauda didesne bus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių