Quantcast

Rusija išsiunčia iš šalies Moldovos ambasados darbuotoją

Rusijos užsienio reikalų ministerija antradienį iškvietė Moldovos ambasadorių Lilianą Darii (Lilianą Darį) ir pareiškė jam protestą dėl Maskvos nedraugiškais vadinamų Kišiniovo žingsnių.

L. Darii įteikta nota, informuojant, kad atsakydama į Moldovos balandžio 19-osios sprendimą paskelbti nepageidaujamu asmeniu vieną Rusijos ambasados Kišiniove darbuotoją, Maskva išvaro vieną moldavų ambasados darbuotoją, sakoma rusų URM tinklalapyje paskelbtame pranešime.

Ambasadorius taip pat informuotas apie sprendimą uždrausti virtinei Moldovos pareigūnų atvykti į Rusiją. Maskva nurodo, kad tai yra reakcija į šių pareigūnų antirusiškus pareiškimus ir Kišiniovo sprendimą prisijungti prie Europos Sąjungos sankcijų Rusijai.

Praėjusią savaitę Moldova iškvietė Rusijos ambasadorių ir paskelbė nepageidaujamu asmeniu vieną rusų ambasados darbuotoją.

Vyriausybės spaudos sekretorius Danielis Voda (Danielis Vodė) reporteriams sakė, kad šis sprendimas yra susijęs su Rusijos ambasados darbuotojų veiksmais Moldovos pasieniečių atžvilgiu, šiems Kišiniovo oro uoste šią savaitę neįleidus į šalį vieno Rusijos regiono politiko.

Kišiniovas ne kartą kaltino Rusiją bandant destabilizuoti Moldovą, pernai drauge su kaimynine Ukraina pateikusią paraišką stoti į ES. Maskva kaltinimus neigia.

Pernai vasarį Rusijai užpuolus Ukrainą Moldovoje padaugėjo neramumų – šalis susiduria su energetiniais iššūkiais, antivyriausybinėmis demonstracijomis. Kišiniovas kaltina Maskvą įtampos Padniestrėje didinimu.

Vasarį Moldovos policija pranešė sužlugdžiusi Rusijos remiamų diversantų, kurie buvo specialiai apmokyti sukelti masinius neramumus prieš provakarietišką šalies vyriausybę, sąmokslą. Tai įvyko praėjus kelioms dienoms po to, kai JAV žvalgybos pareigūnai pareiškė, kad su Rusijos žvalgyba susiję asmenys siekė pasinaudoti protestais bandant nuversti Moldovos vyriausybę.

Moldovai kartu su Ukraina pernai birželį buvo suteiktas kandidačių į Europos Sąjungą statusas.


Šiame straipsnyje: MoldovaambasadoriusMaskvaEuropos Sąjungakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

nieks ir nenori i rusija-kalejimas,

nieks ir nenori i rusija-kalejimas, portretas
jAU IR TAIP DAUGUMA PABEGO IS RUSIJOS,nereikia ne siustlliko vieni rusai su savo fasiszmu,

Skaitytoja

Skaitytoja portretas
Kodėl tik vieną, visus išvyti iš Rusijos!

Nijole

Nijole portretas
Putleris hitleris žudikas demonas baisus žmogus ligonis. Su protu jam negerai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių