Quantcast

Rusija išplėtė pratybų Juodojoje jūroje mastą

Rusija antradienį išplėtė karinių pratybų Juodojoje jūroje mastą, Vašingtonui pavadinus Maskvos sprendimą netrukus užblokuoti strategiškai svarbias akvatorijas aplink Ukrainą „neišprovokuota eskalacija“.

Mokymai vyksta išaugus įtampai tarp Maskvos ir Vakarų valstybių dėl rusų pajėgų telkimo prie Ukrainos šiaurinių ir rytinių sienų, taip pat Rusijos 2014 metais aneksuotame Kryme.

Gynybos ministerija Maskvoje pareiškime nurodė, jog daugiau nei 20 rusų karinių laivų antradienį dalyvavo bendrose pratybose su naikintuvais.

Tarp šių laivų buvo fregatų, raketinių katerių ir kovos su povandeniniais aparatais laivų; juos lydėjo naikintuvų eskadrilės, „skriejusios labai žemame aukštyje ir esant sudėtingoms oro sąlygomis“.

Pasak Gynybos ministerijos, į Krymą buvo perkelta daugiau nei 50 naikintuvų.

Atskirame pareiškime ministerija nurodė, kad Rusijos Juodosios jūros laivynas taip pat atliko manevrus dalyvaujant kovos su sabotažu padaliniui ir vykdė „povandeninės kovos mokomąsias misijas“.

Rusijos naujienų agentūros praėjusią savaitę pranešė, kad Maskva ketina pusmečiui uždaryti kai kurias Juodosios jūros dalis kariniams ir valstybiniams laivams.

Toks žingsnis gali turėti įtakos susisiekimui su Ukrainos uostais Azovo jūroje, kurią su Juodąja jūra jungia Kerčės sąsiauris, esantis palei Krymo rytinį smaigalį.

JAV Valstybės departamentas pirmadienį pavadino tokius planus „neišprovokuota eskalacija Maskvai tęsiant kampaniją kenkiant Ukrainai ir ją destabilizuojant“.

Tuo metu Europos Sąjunga šį žingsnį pavadino „didelį nerimą keliančiu įvykiu“, o NATO irgi išreiškė „susirūpinimą“ ir paragino Rusiją garantuoti „laisvą prieigą“ prie Ukrainos uostų.

Rusija per pastarąsias savaites dislokavo dešimtis tūkstančių karių su savo pasienyje su Ukraina ir Kryme. Gynybos ministras Sergejus Šoigu tokį pajėgų telkimą pavadino „mokymais“, esą surengtais reaguojant į „grėsmingus“ NATO veiksmus.

Kijevas nuo 2014 metų kovoja su prorusiškais separatistais Rytų Ukrainoje. Šis konfliktas įsiplieskė Maskvai aneksavus Krymą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Galėjo tas pratybas suruošti Meksikos įlankoje. Kaip kad įpratę daryti amerikonai. Oi kiek būtų buvę trydos.....o dabar pas save, namie.....i

IR KAS ČIA NUOSTABAUS?...

IR KAS ČIA NUOSTABAUS?... portretas
Rusija per savo amžių turėjo begales nelaimių, kai juos bandė pavergti vieni ar kiti "didvyriai". Napoleonas, Kaizeris, Hitleris. Kuo visada tai pasibaigdavo visi gerai prisimename. Na, o kas pamiršo - Rusija, paprasčiausiai, rimtai ruošiasi jiems priminti. Pirmoje eilėje - Ukrainos nacionalistams.

4

4 portretas
Bet kurioj šaly tie idiotai vienodi, pas juos juk vietoj smegenų galvoje, strypas toks sukinėjasi ten-atgal, prie kurio liežuvis pritvirtintas ir pas ką jis greičiau sukinėjasi, tas politikas skaitosi protingesnis
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių