Quantcast

Rusija įsilaužė į D. Trumpo apkaltos centre atsidūrusios bendrovės kompiuterius

Rusijos šnipai buvo įsilaužę į Ukrainos energetikos įmonės, atsidūrusios JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) apkaltos proceso centre, kompiuterius, pirmadienį paskelbė viena kibernetinio saugumo firma.

Rusijos karinės žvalgybos agentūra GRU lapkričio mėnesį surengė vadinamojo fišingo (phishing) ataką norėdama patekti į „Burisma Holdings“ darbuotojų elektroninį paštą, sakoma Kalifornijoje įsikūrusios kibernetinio saugumo firmos „Area 1 Security“ ataskaitoje.

„GRU kampanijos laikas, atsižvelgiant į JAV 2020 metų rinkimus, iškelia galimybę, kad tai ankstyvas perspėjimas dėl to, ką nujautėme po sėkmingų kibernetinių atakų, surengtų per JAV 2016 metų rinkimus“, – aštuonių puslapių dokumente nurodo „Area 1 Security“ įkūrėjai Orenas J. Falkowitzas (Orinas Dž. Falkovicas) ir Blake'as Darche'as (Bleikas Darčas).

Gruodį Atstovų Rūmai nubalsavo už D. Trumpo apkaltą dėl įtarimų, kad jis nederamai spaudė Ukrainą inicijuoti tyrimą dėl „Burisma“ ir jos ryšių su buvusiu valdybos nariu Hunteriu Bidenu (Hanteriu Baidenu), kuris yra prezidento potencialaus varžovo 2020 metų rinkimuose Joe Bideno (Džo Baideno) sūnus.

GRU smarkiai figūruoja specialiojo prokuroro Roberto Muellerio (Roberto Miulerio) ataskaitoje dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimų kampaniją. Ataskaitoje daroma išvada, jog Rusija įsilaužė į JAV Demokratų partijos ir jos kandidatės Hillary Clinton (Hilari Klinton) kampanijos kompiuterius, kad padėtų D. Trumpui.

JAV prezidentas 2018 metų liepą privertė smarkiai sunerimti pareigūnus Vašingtone, kai po susitikimo su Vladimiru Putinu Helsinkyje atrodė už gryną pinigą priimantis Rusijos prezidento paneigimą dėl Rusijos kišimosi.

2019 metų liepą per pokalbį telefonu su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu D. Trumpas spaudė Kijevą tirti vieną demaskuotą Kremliaus sąmokslo teoriją, kad J. Bidenas, vienas pagrindinių demokratų pretendentų lapkritį varžytis su D. Trumpu dėl Baltųjų rūmų, norėdamas apsaugoti savo sūnų bandė užgniaužti kyšininkavimo tyrimą „Burisma“ atžvilgiu.

GRU pateko į „Burisma Holdings“ serverius, nurodė „Area 1 Security“. Vis dėlto neaišku, ką rusų šnipai rado ar ko ieškojo.

„Rusai, regis, vėl tuo užsiima“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė JAV Atstovų Rūmų Žvalgybos komiteto pirmininkas demokratas Adamas Schiffas (Adamas Šifas), vadovavęs D. Trumpo apkaltos tyrimui.

Tai „galėtų būti tolesnio kišimosi į rinkimus įžanga“, sakė jis ir pridūrė: „Vėl atrodo, kad tuo siekiama padėti Trumpui.“

Ataskaita buvo paskelbta prieš D. Trumpo teismą Senate, galintį prasidėti jau šią savaitę. Prezidentas oficialiai kaltinamas piktnaudžiavimu valdžia ir trukdymu Kongreso darbui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Katinas

Katinas  portretas
Ko negali paaiskinti amerikieciai, tai padare rusai

Anonimas

Anonimas portretas
Kada tie barbarai pagaliau bus nukenksminti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių